Molsla

Maandag 21 maart 2011

Hier in Frankrijk kun je de bladeren van de paardenbloem kopen, alleen zijn ze dan helemaal geel. Net als witlof, denk ik dat ze geen of nauwelijks licht zien zodat er geen chlorofyl geproduceerd wordt. Deze bladeren smaken absoluut niet bitter. Ik heb zelf  nog niet geprobeerd om deze gele bladeren te verkrijgen in mijn tuin. Ik eet ze gewoon nu in het vroege voorjaar want nu zijn ze ook niet bitter en heel erg gezond ter ondersteuning van de lever.

Wij aten gisteren Molsla volgens het volgende recept:

– een bak vol gewassen en gesneden paardenbloembladen, de minuscule bloemknopjes gingen er ook in en de wortelen heb ik geschrapt, in stukjes gesneden en in de brandnetelsoep verwerkt.
– gedroogde tomaatjes in stukken gesneden
– groene olijven in stukjes
– 2 augurken in stukjes gesneden

De saus, meest belangrijk ingrediënt om de molsla echt smakelijk te maken :

1 lepel biologische mayonaise met 1 eetlepel sinaasappel pompoenjam en een scheut balsemico azijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *