Familie avonturenweek 2018 op Brenazet in midden Frankrijk

Kanovaren

Een super gezellige doe vakantie voor het hele gezin. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Meivakantie 28 april t/m 5 mei 2018

Kosten: voor een gezin van 4:  €1200,- inclusief verblijf in een gîte, 7x ontbijt, 7x avondeten en alle activiteiten. Extra kind: €150,-

Avontuurlijke activiteiten

Image00005

De eerste dagen leren we knopen, een bivak maken, koken op vuur, lopen met compas. Tijdens de tweedaagse survivaltocht op de Allier wordt alles wat geleerd is toegepast.

Het Programma

 

Dag 0 (zaterdag) Aankomst/pizza avond

20130713_601-700x500_thumb.jpg

Dag 1

Leren koken op vuur+ eetbare planten in de natuur leren herkennen: de kinderen bakken broodjes de ouders brouwen een groentensoep met wilde planten en maken bloemenboter, pesto en salade

Image00031
Image00011

Dag 2

Een bivak maken+familieyoga

 Image00012

Dag 3

Kompas orientatietocht met natuurbeleving+ een vlot bouwen

Image00042

 

Dag 4+5 Een 2 Daagse kanotocht over de Allier

Image00050

 

 

Image00013

 

Dag 6 Ponyrijden en/of Mountainbiken

Image00017Image00035

 

Dag 7 (zaterdag) Vertrek

Image00026

 

Alle kindertjes in de boeren hottub en weer schoon naar huis!

Image00019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezamelijk eten

Het ontbijtbuffet staat klaar vanaf half 9. Iedere avond wordt er uitgebreid voor u gekookt, gezond en lekker.

 

_110mei vakantie _113mei vakantie

 

Reactie van gasten op de meivakantie ( voorheen familie Wellness vakantie):
“De familiewellnessweek in de meivakantie op Brenazet is een aanrader. Mariken geeft elke dag een prima yogales terwijl de kinderen op avontuur gaan met Ron. Ook bij minder weer verzint hij leuke activiteiten. De gites liggen heerlijk rustig op een heuvel met prachtig uitzicht. In de omgeving is van alles te doen: fietsen, wandelen, stadjes bezoeken. Op de boerderij is vermaak in de vorm van paarden, skelters en ander speelgoed. Mariken heeft een enorme moestuin en vertelt desgewenst graag over haar pure stijl van koken. De gites zijn prima verzorgd. Ron en Mariken hebben van Brenazet een plek naar hun hart gemaakt en doen er alles aan om hun gasten daarvan te laten genieten”
.  Rita Zeelenberg over de Familie Wellnessweek  mei 2013
“Op Brenazet kom je tot rust zonder er iets voor te hoeven doen. Of je wil of niet, je gaat vanzelf ontspannen door de schoonheid van de omgeving, door de warme gastvrijheid van de eigenaars, door de zorg waarmee alles wordt gedaan – van de inrichting van de gites tot de heerlijke vegetarische driegangenmaaltijden…
De familie wellness week duurde 7 dagen, maar voor ons gevoel waren we een maand weggeweest. Helemaal opgeladen en geïnspireerd kwamen we weer thuis. Mijn oudste zoon Chadim (12) had de tijd van zijn leven met al zijn leeftijdgenootjes met wie hij samen voetbalde, in het bos het vlaggenspel deed en ’s avonds samen dineerde. Ik genoot van de dagelijkse yogalessen en vond het erg leuk om mijn kennis over dromen te delen in een dromenworkshop. Het blijft een bijzondere ervaring wanneer mensen de rijkdom van hun eigen dromen ontdekken.
’s Avonds was er het gemeenschappelijke diner waaraan je vrijblijvend mee kon doen. Aan een meterslange gedekte tafel zaten we in het avondzonnetje, tijdens de maaltijden waarvoor ieder zijn specialiteit had klaargemaakt. Het samenzijn met de andere gasten was aan de ene kant zonder verplichtingen en aan de andere kant heel persoonlijk en vertrouwd: een perfecte balans van ontmoeting en tot jezelf komen. En dat alles ging helemaal vanzelf.”
  Anna Myrthe Korteweg over de Familie Wellnessweek  van mei 2011

_20140508_1740 [528] Contact

 Terug naar de hoofdpagina