Yoga week op Brénazet, hartje Frankrijk

23 t/m 30 juni 2018

Aandacht voor jezelf door yoga, contact met de natuur, en een middag genieten van de warmwaterbronnen van de Auvergne. Deze week is een verwenweek, waarin bewegen, ontspannen en gezond eten centraal staat: iedere  ochtend een groene smoothie, elke avond samen dineren buiten op het terras of in de mooie gravenzaal. De maaltijden zijn biologisch, vegetarisch of veganistische en vooral heel smakelijk!  Er is iedere dag een yogales van 2 uur, als het kan buiten in de natuur. Een middag naar een echte Franse Spa. Yogaweek

Stap uit de drukte van het dagelijkse leven en kom helemaal tot rust in de helende en inspirerende omgeving van Brénazet. De ideale combinatie van yoga, wandelen of fietsen door het gevarieerde landschap van de Bourbonnais. Inspirerend, afwisseling van inspannende en ontspannende activiteiten. Genieten van vegetarisch, biologisch eten, het gezelschap van gelijkgestemden en de rustgevende atmosfeer.

wellness avondeten

Het programma

(Deze onderdelen zijn bij de prijs inbegrepen)

  • Verblijf in één van onze gîtes, eigen kamer
  • De hele week wordt er iedere avond uitgebreid voor u gekookt, (lees hier meer).De gerechten zijn vegetarisch/veganistisch en zoveel mogelijk biologisch, met producten uit eigen tuin en uit de streek. Iedere ochtend wakker worden met een (h)eerlijke groene smoothie vers geplukt in de tuin van Brénazet.
  • Dagelijks (6x) is er om 10 uur yoga . De lessen duren 2 uur en worden zowel binnen als buiten gegeven, afhankelijk van het weer.
  •  ’s Ochtends kunt u eventueel om 6 uur Mediteren met Mariken (Vipassana) Dit is geen les dus alleen voor mensen die al mediteren.
  •  U kunt gratis gebruik maken van  een van de 8 mountainbikes
  • Een middagje sauna, turks bad en warmwaterbad in de Spa van Néris Les Bain

thermen van Boubon l'Archambault

  • NIEUW is ook de BOERENJACUZZI. Een houtgestookte hottub, heerlijk alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin in het warme water naar de sterren kijken.DSC_0009

 

 Massage door ontspanningsmasseur Arno van Haren

 

“Ik geef ontspanningsmassage op basis van diverse technieken. Door zorgvuldig af te stemmen op degene die zich laat masseren, ontstaat een massage ‘op maat’. Licht of stevig, koesterend of opwekkend: net wat er op dat moment nodig is, maar altijd met liefdevolle aandacht en respect. De massage werkt verlichtend en genezend bij fysieke problemen waarbij de factoren spanning en stress een rol spelen, zoals rug-, schouder- en nekklachten, vermoeidheid en spanningshoofdpijn.

massage

U kunt zelf bij hem reserveren, ook vooraf uw verblijf op Brénazet.

 Lees meer

Voor inlichtingen en reserveren:

Arno van Haren

Tel/sms: (0033)-(0)7 81 48 78 46

Email: vanharenarno@gmail.com

 

Image00006

 Wat kost het?

Betaalbaar voor iedereen en geen bijkomende kosten!

De totale kosten voor een 7 daagse yogavakantie bedragen:

Verblijf in een 4 persoonsgîte € 600 per persoon op basis van twee personen per gite. Kinderen €100 extra per kind.

Kamperen in eigen tent of caravan :  €450. Twee personen: €800.

Het maximale aantal deelnemers is 10. Minimaal 4 (inschrijven vóór 21 mei 2018, bij onvoldoende inschrijvingen gaat de week niet door)

Wie zijn wij?Mariken okt 2014

Mariken t´Sas, (1962):  “Sinds juni 2008 wij op Brénazet in Frankrijk. Al vroeg heb ik de heilzame werking van Hatha Yoga ontdekt en ben in 2006 begonnen met de opleiding. Eerst in Nederland op de Y.A.N. in Amsterdam (2006-2008) daarna in Frankrijk (2008-2010) bij de E.F.Y.L :  Yoga van de energie  olv Boris Tatsky in  Lyon. Op Brénazet geef ik elke week Hatha Yogalessen.  De aloude Indiase wetenschap van Ayurveda waarvan de Hatha Yoga deel uit maakt blijft mij boeien en verder ben ik geïnteresseerd in alles wat met gezonde voeding te maken heeft. Ik kook graag heerlijke gerechten met alle planten en ook de wilde planten die in mijn tuin staan”

 

 

Ron 2011


Ron Huibers (1960):  “Ik houd van het buitenleven, ben gediplomeerd atletiek/conditie- trainer. Ik vind het belangrijk dat mensen weer kennis maken met de natuur. Graag doe ik aan outdoorsporten zoals mountain biken, kanoën, kajakken, hiken en oriëntatielopen. Ik neem u graag mee op pad of in de kano mee over de Allier waar ik de plekjes ken van bijzondere vogels.”

 

Le Rando Yoga Brenazet

 

 

 

 

 

 

 

9-16 mei 2015 “Een week om nooit te vergeten! Met 3 kinderen in de meivakantie naar de Yoga Wellnessweek bij Ron en Mariken. Elke dag 2 uur yoga (Patricia, bedankt!) en ’s avonds aanschuiven aan tafel om te genieten van de meest heerlijke vegetarische gerechten. De kinderen (7 en 5) hebben genoten van de dieren, de avontuurlijke omgeving en het (natuur) zwembad. Ron en Mariken zijn een fantastische gastheer en gastvrouw. We hebben ons zeer welkom en gezien gevoeld. De camping is eenvoudig en prachtig gelegen. Je komt echt tot rust ”  (Charlotte mei 2015)