De natuur

De natuur rondom Brénazet is voor de oplettende vakantieganger alom aanwezig. Er is zoveel te zien! Wanneer je vroeg opstaat of je gaat rond zonsondergang naar het bos, kun je wilde zwijnen tegen komen. Natuurfotograaf Bartje Struun logeerde in 2016 in de pipowagen

Uitzicht vanuit de pipowagen ’s ochtends met zonsopkomst

“Een rustige streek in midden Frankrijk, waar het heerlijk toeven is.  Wat was er veel natuur te zien rondom de hoeve! Ik telde maar liefst 15 verschillende soorten vlinders. Bijna iedere dag liep ik even een rondje, maar die eerste keer dat ik in ‘het verborgen valleitje’ midden in het bos kwam, was niet meer te evenaren. Het leek wel of de dieren hier nog nooit een mens hadden gezien en vele vlinders, juffers als ook een familie beverratten en zelfs een boommarter liepen hier een paar meter voor mijn voeten rond te scharrelen”.

het steenuiltje op Brénazet
Groot geaderd witje
Zijn, in de vlucht gebogen lange tong verdwijnt, iedere keer heel snel even in de bloem terwijl de vlinder heel snel met zijn vleugels slaand vlak voor de bloem blijft zweven. Hoewel deze warmteminnende soort door de klimaatverandering ook steeds vaker is Nederland is te zien, geeft deze vlinder me direct het ‘Frankrijk-gevoel’. 🙂
Koe met spreeuwen

Natuur in beeld

Iedere dag trok Bartje Struun er al vroeg op uit om de dieren te verrassen. Zijn foto’s zijn werkelijk prachtig en het is zeker een bezoek waard zijn website te bezoeken om de reportage te zien. Bekijk hier zijn het verslag van zijn expedities rondom Brénazet.