Route planner

Brénazet ligt bij het dorpje Vernusse in de Allier (Auvergne) op 800 km van Breda en is vanaf Parijs eenvoudig te bereiken via de route over de tolweg A71 richting Clermont Ferrand, afslag 11.

route

 

 

 

 

 

In het hoogseizoen raden wij u aan de drukte van Parijs te mijden.

1. De route rondom Parijs: u kunt vanuit Lille de A 86 nemen, dat is de buitenring om Parijs. Kijk op de borden of die route “fluide” is (doorstromend). Zoniet neem dan de N104, deze maakt een nog grotere boog om Parijs heen maar de kans op files via de N104 is vele malen kleiner. Vervolgens kiest u de A71.

2. De route over de oude N7 nu de A77: een  rustigere, goedkopere route in plaats van de A71 (ongeveer €15 péage kosten ipv €30) die wij graag aanbevelen vanaf Parijs (vanaf de binnenring of de A86 of de N104) neemt u de A6 richting Lyon en dan de A77 richting Nevers. Vanaf Nevers volgt u de N7 (dus een stukje route national maar het grootste gedeelte is snelweg) naar Moulins. Houdt Clermont Ferrand aan en neem de afslag richting Montluçon, over de N79 tot Montmarault. Let goed op uw snelheid er staan veel flitspalen langs deze route.

De route die Parijs vermijdt

  1. U gaat met een ruime bocht om Parijs heen. U kunt een overnachting plannen ten westen van Parijs. Er is daar een geweldig mooi dierenpark met safari en kasteel in Thoiry. Er zijn allerlei dure hotels in de buurt maar als u even doorzoekt zijn er ook hele betaalbare leuke chambre d’hôtes of gîtes voor 4 personen te vinden. Vanaf Breda is het 5 uur rijden,  u kunt over de A86 en de A14 rijden of de N104  over Pontoise nemen. Vanaf Thoisy is Brénazet nog 3 en een half uur rijden via de A71.
  2. Deze route beviel ons goed: vanaf Maastricht 800 km: Maastricht-Luik-Reims-Troyes-Montargis (of Auxerre) en vervolgens via de A77 Nevers-Moulins-Montmarault. Goedkoop wat betreft de tol en aan te bevelen als u uit het noorden/ oosten komt en op de (zwarte) zaterdagen in het hoogseizoen. Voor een overnachting in de Franse Ardennen bevelen wij Camping Tonny aan, het ligt op de route zo’n 130 km onder Maastricht. Deze route is iets langer als u uit het westen komt.
  3.  Aanrader voor mensen die vanaf Oost en Noord Nederland komen: de mogelijkheid via Luxemburg, Metz, Nancy. Eventeel een overnachting bij Dijon (op iets meer dan 500 km vanaf Maastricht) en dan nog 350 km naar Brénazet.

U bent er bijna….

U komt aan vanaf de N79 of vanaf de A71 in Montmarault.
U komt direct op een rotonde (met het maison de tourisme , de VVV). U rijdt richting centrum en passeert de grote supermarkt ”Carrefour” (links) bij de volgende rotonde gaat u linksaf, eerste kruispunt weer linksaf via de D68 richting Blomard, Vernusse.

Op de kruising in Vernusse wordt Brenazet naar links aangegeven. U volgt deze weg met een bocht naar rechts en passeert verschillende boerderijen. Houdt u links aan bij de laatste splitsing.

Aan het eind van deze weg heten wij u graag welkom in onze hoeve.

De GPS coördinaten van de camping zijn: 46.27092 / 2.99566.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *