Wijn

Brenazet_0003maart [400x300]

Ieder jaar gaan wij onze wijn halen bij een kleine wijnboer ten zuiden van Clermont Ferrand. Wij halen onze wijn daar voornamelijk omdat wij een wijn uit de Auvergne willen presenteren en natuurlijk ook omdat we de wijn heerlijk vinden maar vooral omdat de wijnboer 100 % biologisch werkt.

De wijnranken groeien op de vulkanische grond in een klimaat met vrij droge, warme en zonnige zomers. Omdat het ‘s nacht afkoelt krijgen bacteriën weinig kans en is het gebruik van allerlei chemische middelen in de gehele streek stukken minder dan in een streek als Bordeaux. Het was voor de wijnboer een logische stap om vanaf februari 2009 over te schakelen op een biologische viticultuur. Hoewel de onkruidbestrijding nu een hele klus is, zegt hij:

Maintenant, je suis fier de pouvoir apporter ma modeste contribution à la préservation de cette nature à qui je dois tout.” (Ik ben er nu trots op dat ik een bijdrage kan leveren aan de bescherming van de natuur waar ik alles aan te danken heb)

Vanuit Brénazet is het domein in een uur te bereiken, u kunt het combineren met een bezoek aan Clermont Ferrand, de Puy de Dome of een vulkanisch meer. Ook het leerzame pretpark Vulkania is daar in de buurt. Wijn proeven op zaterdagochtend of op afspraak.

U kunt de website van Jean Pierre Pradier : Domaine des Trouillères bezoeken voor meer informatie.