Table d’hôtes

Het concept “table d’hôtes” in Frankrijk betekent zoiets als gastentafel: de gastvrouw of gastheer kookt en u gaat, samen met de andere gasten aan tafel. Op Brénazet wordt vegetarisch gekookt, de meeste groenten komen uit de moestuin en zijn met zorg gekweekt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Wat kan u verwachten? Een avondje aan tafel met  Ron en Mariken en de andere gasten staat garant voor een gezellige avond. In de zomer, na een warme zonnige dag, eten we op de cour. Daar heeft u een weids uitzicht over de bossen en weilanden met Charolais koeien, zwaluwen cirkelen boven de boerderij en langzaam zien we de lucht verkleuren en de dag overgaan in de nacht.

Wanneer het eens te fris is om buiten te eten, wordt u ontvangen in de het oorspronkelijke woongedeelte van de boerderij  van Brénazet. We noemen deze sfeervolle ruimte “de Gravenzaal” vanwege de vloer van vulkanisch gesteente. De Gravenzaal van het gemeentehuis van Haarlem, onze vorige woonplaats, heeft een gelijksoortige vloer. Het lijkt wel een zaal in een kasteel!

_20130803_762 DSC_0025
_20130713_600 [700x500] _20130713_599 [700x500]

Pizza time [528]

Op zaterdag is het Pizzatime (voor het gehele menu, inclusief drankjes: € 20,- , kinderen tot en met 11 jaar € 10,- en voor de tieners t/m 15 jaar rekenen we € 15) U kunt vooraf reserveren zodat u bij aankomst lekker aan kan schuiven en gelijk kennis kunt maken met de andere gasten. We maken kaas-, vis-, en vegetarische pizza’s. Eén voor één worden ze in stukken opgediend en ieder kan steeds een punt op zijn bord nemen. Zo kunt u ze allemaal vers en warm proeven. Er staan grote schalen met salade uit de tuin, het dessert is sorbetijs en de kinderen krijgen een biologisch waterijsje. Wij houden ook rekening met speciale wensen, wel even van te voren aangeven (glutenvrij of koemelkvrij etc).

_20130713_601 [700x500]pizza brenazet

Het menuSalade buffet [528]

Op maandag “jeu de boules wedstrijd met soirée crêpes” (€20, €15 en €10). Zoals hiernaast te zien is: een uitgebreid saladebuffet voor de volwassenen. De kinderen krijgen crêpes en ook de volwassenen kunnen een crêpe eten als dessert. De uitleg van het jeu de boules spel begint om half 7 onder genot van een glaasje Sangria of limonade. We spelen in teams en iedere week is het weer een hele gezellige happening en kinderen winnen net zo goed de cup als volwassenen!

 

Table d’hôtes op woensdag en vrijdag is een unieke smaakbeleving op Brénazet: verse groenten, uit eigen tuin en exclusieve vegetarische gerechten, Mariken houdt van koken en dat proef je!table d'hôtes met otto Lenghi

Het menu  (à € 25,- kinderen tot 12 jaar € 10, tieners €15) bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht, en een nagerecht . Het aperitief, de wijn en andere drankjes zijn inclusief. In overleg serveren wij soms vis. Wij koken voornamelijk met producten uit de moestuin en lokale producten. Verder streven wij naar zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Wij koken desgewenst glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij. Mariken hoort graag uw wensen en voorkeuren!

 

Paté aux pommes de terre_2009

Le paté aux pommes de terre” is een soort aardappeltaart met verse room en kent zijn eigen legende. Deze specialiteit is hier vlakbij geboren tussen Target en Voussac in 1789.  De katholieke boeren aten geen vlees op vrijdag en mochten niet vissen uit de vijvers van de bocage Bourbonnais Met weinig ingrediënten: aardappelen, meel en verse room (van de boerderij) bedachten ze de verrukkelijke paté aux pommes de terre waar de gasten van Brénazet zeer op gesteld zijn!

Sinds 2004 bestaat er zelfs een vereniging: Confrérie du Pâté aux Pommes de Terre Bourbonnais die zijn zetel heeft in Montmarault. Het recept kunt u hier vinden.

Meer recepten van Brénazet .

 

Groentjes uit eigen tuin….