Sportieve activiteiten

Vanuit Brénazet zijn er heel veel mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen met het hele gezin.

Wandelen

Vanuit Brénazet kunt u heerlijk wandelen, de wandelkaarten liggen voor u klaar. Soms is het wel nodig om een paar kilometer met de auto te rijden waarvandaan uw wandeling begint.

Speurtocht

Een natuurbeleving speurtocht voor het hele gezin, een sportieve activiteit die u geheel zelf kan ondernemen en waarin de zintuigen centraal staan. De wandeling krijgt een geheel andere dimensie en de kinderen willen ineens wel graag mee wandelen! Vertrek vanaf Brénazet, de speurtocht is gratis.

Wandeling met Pony’s

Barbara

Een wandeling onder begeleiding met 2 of 3 pony’s (Elvie, Deva en /of Barbara) vanuit Brénazet.

Er wordt begonnen met de pony’s poetsen, opzadelen en een rondje proefrijden. Dan wordt er een wandeling gemaakt vanuit  Brénazet  We pauzeren op een picknickplaats bij een riviertje. Het is de bedoeling dat de ouders meegaan.

Dit zijn onze pony’s waar op gereden kan worden :
Deva (2013, 1m10) Elvie (2013, 1m15 ) en Barbara ( kleine Shetlandtje 2007, 90 cm).
Bekijk hier een winterwandeling op 15 januari 2012 . Foto’s van de pony’s. Ook bij de foto’s van onze gasten in 2014 staan veel foto’s van het paardrijden en verzorgen.

De kosten zijn € 50 voor een rit met 2 pony’s.

Ponyrijden op Brénazet

Eén keer in de week kan er worden gereden op de pony’s in de bak, achter de blokhut. We poetsen samen, zadelen op en met behulp van de ouders gaan we met de pony’s in de bak rondjes rijden. Er mogen maximaal 8 kinderen zich inschrijven. Kosten: € 7,50 per kind. Hele kleintjes mogen ook even een rondje proberen.

Kinderen vanaf ongeveer 11 jaar met paardrij ervaring mogen zelfstandig maar altijd onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een van hun ouders de pony’s verzorgen, knuffelen en met ze wandelen. Het zelfstandig berijden van de pony’s in het hoogseizoen is uitsluitend mogelijk voor ervaren ruiters. Wandelen met de pony’s, knuffelen en verzorgen kan bijna elke dag!

Sportieve activiteiten, iets verder weg

Paardrijden

In Vernusse kunnen gevorderde ruiters Haflingers huren om tochten te maken in de omgeving. Kijk op de site van La Faye voor meer informatie. Ze verkopen daar ook biologische groenten een zelfgemaakte soepen, sausen en de lekkerste appelsap en andere fruitsapjes.

Boomklimpark

Erg leuke sportieve activiteiten om met het hele gezin te ondernemen is een bezoekje brengen aan “La Bosse”: als Tarzan klimmen door de toppen van de bomen, drie parcours, drie niveaus: « Accro’sioule » (15 km van Brénazet). Gasten van Brénazet krijgen 10% korting.accro-branche-dans-la-vall--e-de-la-sioule-8

Montozarbres_igor_062009

Fietsen en mountainbiken

Wij verhuren fietsen (8 Mountainbikes in verschillende maten) , 2 elektrische fietsen en we verhuren ook kinderzitjes.

E bikes

Elektrische fiets: € 20 per dag € 10 per halve dag

Mountainbikes € 15 per dag, €7,50 voor een halve dag.

Mountainbikes

In de omgeving zijn veel wandelroutes uitgezet die zich uitstekend lenen voor mountainbiken.

fietsen_2008Bij het maison de tourisme in Montmarault is een gids verkrijgbaar voor 13 circuits met de mountainbike, een totaal van 377 km uitgezette routes. Een deel van deze routes kunnen worden gedownload voor gebruik met GPS op de site van
la Fédération Française de Cyclotourisme.TOPOGUIDE : 43 Fietsroutes in de Allier met duidelijke beschrijving, moeilijkheidsgraad, hoogteverschil. U kunt onze kaarten gebruiken of zelf een topoguide aanschaffen voor  € 10 bij het Maison de Tourisme van Montmarault.

Fietsroutes_topoguide1_Allier

In de rubriek omgeving kunt meer lezen over sportieve en minder sportieve activiteiten en over bezienswaardigheden in de omgeving van Brénazet  Zie ook deze Franstalige brochure over wandelen en fietsen in de Allier.

Terug naar de hoofdpagina