Kamperen 

Kleinschalige Camping

Brénazet
03390 – Vernusse

Departement: Allier
Midden Frankrijk

Kamperen met eigen kampeermiddel

Ruime plaatsen met uitzicht

De tenten, caravans en kampeerbusjes staan in een grote wijde cirkel. Zo heeft iedereen zoveel mogelijk uitzicht. De plaatsen zijn ruim en er is schaduw van bomen op de camping. Ook zijn er zonnige plaatsen beschikbaar. Op de camping is een zwemvijver voor verkoeling en er hangen hangmatten en hangstoelen in de schaduw. Uw auto staat net buiten het terrein geparkeerd, uit het zicht en toch bij de hand.

Reserveren in hoogseizoen 2020

Reserveren is nodig in het hoogseizoen als u zeker wilt zijn van een plek. Dit jaar zijn er niet meer dan 5 plekken beschikbaar om te garanderen dat onze gasten afstand kunnen houden.  Reserveren kan vanaf 6 dagen. Als u voor een kortere periode zou willen verblijven kunt u vlak van te voren vragen of er een plekje vrij is. In het voor- en naseizoen is reserveren niet nodig. We horen wel graag wanneer u van plan bent te komen.

Voorzieningen

Zwembad

Het zwembad met natuurlijk waterfilter is 9m bij3m en 1m40 diep. In de filterbadjes kunnen kinderen kleine waterdiertjes ontdekken.

Het zwembad is omheind en kinderen zonder zwemdiploma moeten altijd worden begeleid door hun ouders.

Speelmogelijkheden

Kleine kinderen vinden snel leeftijdgenootjes en vermaken zich in het peuterbadje, in de zandbak, op de trampoline, de wip, de schommel. Er staan kinderfietsen, stepjes en driewielers, voor ze klaar.

Grotere kinderen vinden elkaar gemakkelijk en vermaken zich in het zwembad, met de skelter, pingpongtafel en voetbalspel.

Tieners vinden het kanovaren, mountainbiken en pony’s verzorgen leuke activiteiten. Ze helpen graag met meelopen bij het ponyrijden, crèpes bakken, kampvuur maken.

De jeu de boules wedstrijd op maandag is een van de hoogtepunten in de week. Er is ook een tieneryogales bij voldoende belangstelling.

Afwasplaats

Op de afwasplaats vindt u toeristische informatie en het programma van de week. Verder zijn er verse eitjes te koop, zelfgemaakte jam en af en toe groenten uit eigen tuin. Hier haalt u ook het verse brood op, 6x per week. Er staan twee koelkasten voor algemeen gebruik, een magnetron/oven en een wasmachine.

Sanitair

Het sanitair, ondergebracht in de aanbouw van de boerderij bestaat uit twee toiletten en een urinoir, twee douches en twee wastafels.

Activiteiten

Wij proberen uw verblijf tot een geweldige belevenis te maken. U kunt met uw hele gezin op kano excursie met Ron en de kinderen kunnen ponyrijden. We organiseren iedere week een pizza avond en een jeu de boules avond met pannenkoeken en buffet. Mariken geeft Hatha Yoga en kinder yoga. Het is ook mogelijk een massage te boeken. De masseur komt naar Brénazet.

Arrangementen

Laat u lekker verwennen en kies uit onze arrangementen: een volledig door ons georganiseerde avonturenweek in mei, in het voor en naseizoen een 4-daagse yoga retraite, in de zomervakantie het familie yoga arrangement. Aan u de keus!  De doe vakantie’s zijn afgestemd op gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Ervaar de super gezellige sfeer op Brénazet en de bijzondere omgeving.  

Ruimte voor uw kinderen

overzichtelijke camping

Kinderen hebben alle ruimte op deze overzichtelijke camping waar de tenten net als in een indianendorp in een weidse kring staan.

U kunt goed uw kleine kinderen in het oog kan houden terwijl zij heerlijk hun gangetje kunnen gaan. Ze vinden snel leeftijdgenootjes en vermaken zich in het peuterbadje, in de zandbak, op de trampoline, de wip, de schommel. Er staan kinderfietsen, stepjes en driewielers, voor ze klaar.

activiteiten te over

Grotere kinderen vinden elkaar gemakkelijk en vermaken zich in het zwembad, met de skelter, pingpongtafel, en het voetbalspel. Of lekker hangen in de hangmatten en hangstoelen. Nieuw dit jaar is een grote trampoline (ca 3bij 2m).

Tieners vinden het kanovaren, mountainbiken en pony’s verzorgen leuke activiteiten. Ze helpen graag met het ponyrijden, crèpes bakken en kampvuur maken. De jeu de boules wedstrijd op maandag is een van de hoogtepunten in de week. Er is ook een tieneryogales bij voldoende belangstelling.

tref leeftijdgenootjes

Wanneer zijn er ook andere jongeren? Er zijn tieners die graag terugkomen naar Brénazet!  Informeer gerust bij Mariken wanneer er leeftijdgenootjes komen.

 

Ingerichte tenten

Wat onze gasten zeggen

“Briljant leuke camping! Klein, gezellig en bijzonder actief. Het contact met Ron en Mariken is persoonlijk, ze denken mee wanneer dat nodig is en leveren een prima service!

De omgeving is prachtig. Vooral ‘les Gorges de la Bouble’ was adembenemend mooi en werd door onze twaalfjarige medereiziger ‘het paradijs’ genoemd.

We hebben absoluut genoten.”

Anouk de Vlieg – Bronsema

 

Gastvrije en behulpzame ned.eigenaars Ron en Mariken, het was top! Op 21 september 2018 kwamen we aan, het was nog prachtig weer. de gezamelijke maaltijden met de andere gasten en Ron en Mariken waren heerlijk en heel gezellig, echt een aanrader!De ongedwongen sfeer, de dagelijkse yoga door Mariken, de rust, de stilte, het weidse uitzicht, de beesten en de omgeving gaven ons het perfecte vakantie gevoel. Groet Aad en Joke

Vrij toevallig belandden wij in juli 2018 op camping Brenazet. Er was een heel persoonlijke ontvangst door de enthousiaste eigenaren. Wij mochten zelf een plekje kiezen voor onze tent. Er zijn ook ingerichte tenten en andere accomodaties te huur. Alles in een harmonieuze balans. Met een prachtig uitzicht rondom. Er is het nodige beestenspul aanwezig waarvan een deel los loopt. Er is een mooi aanbod aan activiteiten en je kunt aanschuiven voor door Marike en Ron bereidde maaltijden, alles mag maar niets moet. En alles met een aanstekelijk enthousiasme. De kano-tocht die Ron organiseerde over de Allier was een hoogtepunt. Daarbij twee visarenden en een beverrat gespot. De eigenaren verstaan de kunst om met kinderen om te gaan. Dat doen zij op een natuurlijke en persoonlijke manier. Opmerkelijk vonden wij het feit dat kinderen hier nog leuk met elkaar spelen. Kortom: een kleinschalige camping waar het ongedwongen prettig verblijven is.

Lia en Harry