Natuurbeleving

Camping

Brénazet
03390 – Vernusse

Departement: Allier
Frankrijk

Aandacht voor je zintuigen

Tijdens deze vakantieweek kunt u  verschillende activiteiten verwachten die de zintuigen wakker maken voor een meer intense beleving van de natuur. Natuurbeleving voor kinderen en volwassenen staat centraal op het natuurterrein van 1, 5 h, achter de boerderij waar drie grote ingerichte tenten staan:  een ronde tent: “La Yurte” en Safaritenten de Boomkikker voor 4 personen en de Steenuil voor 6 personen.

Boek een natuurbeleving arrangement bij uw ingerichte tent. De activiteiten zijn voor het hele gezin en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kosten voor een gezin van 4

Hoogseizoen € 750,-
Tot 20 juli € 675
Vanaf 24 augustus € 575

Inclusief verblijf in volledig ingerichte tent, alle hieronder genoemde activiteiten.

Activiteiten

Natuurbelevingstocht

Speurtocht

Kanotocht met picknick

Gezinsyoga

Koken op houtvuur

Zelf geplukte groenten!

Waarom natuurbeleving?

Deze vakantie biedt de mogelijkheid intens in contact te komen met de natuur, onder begeleiding en met het gezin. De kinderen krijgen de ruimte om hun overtollige energie kwijt te raken en om te ontdekken en te experimenteren en worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Op Brénazet zien we kinderen tot rust komen en zichzelf worden in contact met de natuur.

De natuur is helend. Je verbonden voelen met de natuur, leven in het ritme van de natuur is het terugvinden van je eigen natuurlijke ritme. Rust en reflectie kunnen de ruimte krijgen. In deze jachtige tijd is dit  geen overbodige luxe. Natuur is zinnenprikkelend, omdat er altijd iets gebeurt. Ieder seizoen is anders, maar ook ieder moment.

Mensen komen steeds minder buiten, de kinderen spelen vooral binnen, omdat “daar de stopcontacten zitten”. Dit versterkt problemen als overgewicht en ADHD. Er is zelfs een wetenschapsjournalist, Richard Louv die het probleem een naam heeft gegeven: natuurtekortstoornis. Ouders hebben het druk, druk, druk en komen er niet altijd aan toe kinderen mee te nemen naar het bos.

uit "Rupsen horen poepen" van Jeanette Boogmans

Ingerichte tenten

Wat onze gasten zeggen

“De meivakantie (voorheen familie wellness) op Brenazet is een aanrader. Mariken geeft elke dag een prima yogales terwijl de kinderen op avontuur gaan met Ron. Ook bij minder weer verzint hij leuke activiteiten. De gites liggen heerlijk rustig op een heuvel met prachtig uitzicht. In de omgeving is van alles te doen: fietsen, wandelen, stadjes bezoeken. Op de boerderij is vermaak in de vorm van paarden, skelters en ander speelgoed. Mariken heeft een enorme moestuin en vertelt desgewenst graag over haar pure stijl van koken. De gites zijn prima verzorgd. Ron en Mariken hebben van Brenazet een plek naar hun hart gemaakt en doen er alles aan om hun gasten daarvan te laten genieten”.

 

Rita Zeelenberg

“Op Brenazet kom je tot rust zonder er iets voor te hoeven doen. Of je wil of niet, je gaat vanzelf ontspannen door de schoonheid van de omgeving, door de warme gastvrijheid van de eigenaars, door de zorg waarmee alles wordt gedaan – van de inrichting van de gites tot de heerlijke vegetarische driegangenmaaltijden…
De avonturenweek duurde 7 dagen, maar voor ons gevoel waren we een maand weggeweest. Helemaal opgeladen en geïnspireerd kwamen we weer thuis. Mijn oudste zoon Chadim (12) had de tijd van zijn leven met al zijn leeftijdgenootjes met wie hij samen voetbalde, in het bos het vlaggenspel deed en ’s avonds samen dineerde. Ik genoot van de dagelijkse yogalessen (familie wellness week) en vond het erg leuk om mijn kennis over dromen te delen in een dromenworkshop. Het blijft een bijzondere ervaring wanneer mensen de rijkdom van hun eigen dromen ontdekken. 
Het samenzijn met de andere gasten was aan de ene kant zonder verplichtingen en aan de andere kant heel persoonlijk en vertrouwd: een perfecte balans van ontmoeting en tot jezelf komen. En dat alles ging helemaal vanzelf”.

 

Anna Myrthe Korteweg