Yoga 

Camping

Brénazet
03390 – Vernusse

Departement: Allier
Frankrijk

Hatha Yoga 

Hatha-yoga (हठ hatha, योग yoga) helpt de geest en het lichaam te beheersen. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die we beoefenen.

Hatha yoga helpt ons te onthaasten of stress te verminderen. Het heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en er treedt een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha yoga is daarom voor veel mensen het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden. 

Kosten

Volwassenen € 10, kinderyoga € 5

In de zomervakantie worden er wekelijks lessen gegeven op dinsdagochtend en vrijdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur. Op woensdag is er om 9 uur kinderyoga of gezinsyoga en om 10 uur eventueel tieneryoga.

 

Yoga op Brénazet

Wat doet Yoga?

We leven veelal naar buiten gericht en reageren vaak onbewust op de talloze prikkels die op ons afkomen. Dit kost erg veel energie en vaak kunnen we ons daardoor ontevreden en uitgeput voelen.

Iedere ochtend 9 uur een half uur yoga met Mariken of Nikola helpt je stress te verminderen en in contact te komen met jezelf (buiten de schoolvakanties, deelname is gratis).

 

 

Wat is Yoga?

Een Yogales op Brénazet bestaat uit diverse losmaakoefeningen, karana (yoga houdingen die snel op elkaar volgen, gericht op op doorstroming van de energie) en asana.  Door middel van de yoga houdingen maak je je lichaam soepeler en leer je te ontdekken waar je spanning vasthoudt en hoe je dieper kunt ontspannen.

 

 

Luisteren naar je lichaam

Je leert –opnieuw- te luisteren naar je lichaam. De adem wordt gezien als de verbindende factor tussen lichaam en geest. De adem versterkt het effect van de asana en helpt om beter te concentreren en de houding langer aan te houden. Daarnaast worden er speciale adem technieken beoefend : pranayama.

 

 

Yoga voor iedereen

De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen, ieder oefent binnen zijn eigen mogelijkheden. De lessen worden bij goed weer buiten gegeven. Het is een unieke ervaring om de geluiden, geuren en sensaties van de omringende natuur te integreren in de beleving van Yoga. De les wordt afgesloten met een ontspanning waarbij Tibetaanse klankschalen gebruikt worden.

 

 

Kinder- en tieneryoga

Mariken geeft een leuke kinder yoga les geinspireerd op de dieren, de camping en de omringende natuur. De les duurt ongeveer driekwartier. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Als er meerdere tieners zijn wordt er een aparte les gegeven voor deze leeftijd. Tieners mogen ook meedoen met de volwassenen.

 

 

Over Mariken

Mariken ‘t Sas

“Ik ben me al lang bewust van de heilzame werking van Hatha Yoga. In 2006 had ik behoefte aan meer verdieping en ben ik begonnen met de opleiding op de Y.A.N. in Amsterdam.

Door onze emigratie naar Frankrijk in 2008 heb ik de laatste twee jaar in Lyon afgemaakt bij de E.F.Y.L . Yoga van de energie o.l.v. Boris Tatsky.

Sinds 2016 studeert onze zoon Nikola (1995) in India Naturopathy and Yogic sience. Hij is inmiddels al ver gevorderd in Yoga en neemt de lessen over als hij in Frankrijk is rond half juni tot half juli 2019. Ik haal zelf ook veel inspiratie uit de yogalessen die ik in India heb gevolgd tijdens ons verblijf in 2017 en 2018.

Op Brénazet geef ik elke week Hatha Yogalessen. Ik ben erg geïnteresseerd in de aloude Indiase wetenschap van Ayurveda waarvan de Hatha Yoga deel uit maakt. Ik kook graag Ayurvedische gerechten.

Wat onze gasten zeggen

“Een week om nooit te vergeten! Met 3 kinderen in de meivakantie naar de Yoga Wellness week bij Ron en Mariken. Elke dag 2 uur yoga (Patricia, bedankt!) en ’s avonds aanschuiven aan tafel om te genieten van de meest heerlijke vegetarische gerechten. De kinderen (7 en 5) hebben genoten van de dieren, de avontuurlijke omgeving en het natuurzwembad. Ron en Mariken zijn een fantastische gastheer en gastvrouw. We hebben ons zeer welkom en gezien gevoeld. De camping is eenvoudig en prachtig gelegen. Je komt echt tot rust ”.

 

Charlotte

 

“Mariken en Ron verstaan de kunst van het entertainen ieder op hun eigen manier. Mariken geeft heerlijke yoga lessen en Ron maakt van het kano varen een waar avontuur! De kinderen vonden het fantastisch!
Wij zijn nu bezig aan de terugreis en kunnen enkel op een zeer geslaagde vakantie terugkijken. Dank daarvoor.”

“Op Brenazet kom je tot rust zonder er iets voor te hoeven doen. Of je wil of niet, je gaat vanzelf ontspannen door de schoonheid van de omgeving, door de warme gastvrijheid van de eigenaars, door de zorg waarmee alles wordt gedaan – van de inrichting van de gites tot de heerlijke vegetarische driegangenmaaltijden… Ik genoot van de dagelijkse yogalessen en vond het erg leuk om mijn kennis over dromen te delen in een dromenworkshop. Het blijft een bijzondere ervaring wanneer mensen de rijkdom van hun eigen dromen ontdekken.
Het samenzijn met de andere gasten was aan de ene kant zonder verplichtingen en aan de andere kant heel persoonlijk en vertrouwd: een perfecte balans van ontmoeting en tot jezelf komen. En dat alles ging helemaal vanzelf”.

 

Anna Myrthe Korteweg