De kleinschalige camping Brénazet

ligt bij het dorpje Vernusse in de Allier in het midden van Frankrijk. De Allier is het noordelijke gedeelte van de Auvergne, dat van oudsher de Bourbonnais genoemd wordt.

Hier vindt u stilte, natuur, en het authentieke Frankrijk.
U kunt komen kamperen of een ingerichte tent of caravan huren. Op de camping is een zwemvijver.

Camping Brénazet

voorziet in een ruime keuze aan kampeermogelijkheden

 

 

In de lager gelegen boomgaard (1 ha) van de rustieke hoeve Brénazet uit ±1850 is plaats voor 5 tenten, caravans of kampeerbusjes. De camping is kleinschalig maar de kampeerplaatsen zijn ruim. U kunt ook één van onze comfortabele ingerichte tenten of vintage caravan huren. Of kiezen voor het 2 persoons campertje om er iets verder op uit te trekken. Op het natuurterrein achter de boerderij staan de Safaritenten en de Ronde tent gereed voor kamperen. Wij verhuren ook vakantiehuizen. De omgeving, de Allier in de Auvergne, is een prachtige, rustige streek.

Camping

thumb - kleinschalige camping - overzicht - allier

Kamperen met eigen tent, caravan of camper busje op de overzichtelijke, kleinschalige camping  in de boomgaard van de boerderij. Gezelligheid en ruime plaatsen.

 • In de boomgaard.
 • 6 ruime plaatsen.
 • Gezellige afwasplaats.

De Waard en Tunneltenten

Op de gezellige camping staan drie ingerichte tenten klaar. Er is een mooie  “de Waard” tent en twee comfortabele ruime tunneltenten. Met zicht op uw spelende kinderen.

 • In de boomgaard.
 • 4 tot 6 personen.
 • Eigen keukentje.

vintage caravannetje

Een hippe caravan uit de jaren ’70, leuk ingericht met vintage spulletjes en met eigen terrasje op de kleinschalige camping van Brénazet. Geheel ingericht voor 4 personen.

 • In de boomgaard.
 • 2 tot 4 personen.
 • Privé sanitair

Campertje

Het 2 persoons Kampeerbusje van Brénazet om een meerdaagse tocht door de Puy de Dome te maken. Een route voorstel ligt voor u klaar.

 • Praktisch ingericht.
 • 2 tot 4 personen.
 • Merk: Renault traffic.

Ronde Tent

De speelse ronde vorm, de nabijheid van de 100 jarige eik maar ook zeker rust en comfort  garanderen een unieke vakantie op Brénazet.

 • Rust en ruimte.
 • 4 personen.
 • Privésanitair.

Safaritenten

Voor rustzoekers en natuur liefhebbers die de gezelligheid liever opzoeken. Een leeftent met keuken, slaaptent en privé sanitair.

 • Rust en ruimte.
 • 4 tot 6 personen.
 • Privésanitair.

Voorzieningen

Afwasplaats

Op de aangename afwasplaats vindt u, touristische informatie en het programma van de week. Verder zijn er verse eitjes te koop, zelfgemaakte jam en af en toe groenten uit eigen tuin. Hier haalt u ook het verse brood op, 6x per week. Er staan twee koelkasten voor algemeen gebruik, een magnetron/oven en een wasmachine.

Sanitair

Het sanitair is ondergebracht in de aanbouw van de boerderij. Het bestaat uit twee toiletten en een urinoir, twee douches en twee wastafels.

Zwembad

Het zwembad met natuurlijk waterfilter is 9m bij 3m en 1m40 diep. In de filterbadjes kunnen kinderen kleine waterdiertjes ontdekken.

Het zwembad is omheind. Kinderen zonder zwemdiploma moeten altijd worden begeleid door hun ouders. Er ligt een lijst klaar met leuke zwemplekjes in de omgeving.

Speelmogelijkheden

Activiteiten kleine kinderen

Voor de kleintjes: een peuterbadje, zandbak, trampoline,  wip en schommel, hangmatten en hangstoelen. Er staan kinderfietsen, stepjes en driewielers, voor ze klaar.

Activiteiten geschikt voor kleine kinderen vanaf 3 jaar: ponyrijden, kanovaren, patat bakken met Ron, jeu de boules avond met pannekoeken en vanaf 4 jaar kinderyoga.

Activiteiten grote kinderen

Grotere kinderen: het zwembad, de skelter, off road skateboards, pingpongtafel en voetbalspel, hangmatten en hangstoelen.

Nieuw: trampoline!

Nieuw is een grote trampoline (ca 2 bij 3m). Verder kun je kanovaren, mountainbiken, jeu de boules wedstrijd, ponyrijden en pony’s verzorgen. Meelopen bij het ponyrijden, crêpes bakken en kampvuur maken.  Kinderyoga en er is ook een speciale tieneryogales bij voldoende belangstelling.

Vakantieplezier

op onze kleinschalige camping

De camping is ruim opgezet en biedt tal van hoekjes voor de verschillende activiteiten van kinderen en volwassenen.

kleinschalige camping - Brénazet - zwemvijver
kleinschalige camping
kleinschalige camping - overzicht met kampeerders, grote ronde tent, yurt, camping Brénazet, Allier, Auvergne

Activiteiten

Wij proberen uw verblijf tot een geweldige belevenis te maken. U kunt met uw hele gezin op kano excursie met Ron en de kinderen kunnen ponyrijden. We organiseren iedere week een jeu de boules avond met buffet en pannenkoeken en een pizza avond. Onze pizza’s worden zeer gewaardeerd! Mariken geeft Hatha Yoga en kinder yoga. Het is ook mogelijk een massage te boeken. De masseur komt naar Brénazet.

Arrangementen

Laat u lekker verwennen en kies uit onze arrangementen. In mei een kruidenweek en de volledig door ons verzorgde avonturenweek, in korte yoga retraite voor 2 personen in mei en juni. In de zomervakantie het Yoga familie arrangement. De doe vakanties zijn afgestemd op gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar. Ervaar de super gezellige sfeer op de kleinschalige camping Brénazet en de bijzondere omgeving.

Ruimte voor uw kinderen

overzichtelijke camping

Kinderen hebben alle ruimte op deze overzichtelijke camping waar de tenten net als in een indianendorp in een weidse kring staan.

U kunt goed uw kleine kinderen in het oog kan houden terwijl zij heerlijk hun gangetje kunnen gaan. Ze vinden snel leeftijdgenootjes en vermaken zich in het peuterbadje, in de zandbak, op de trampoline, de wip, de schommel. Er staan kinderfietsen, stepjes en driewielers, voor ze klaar.

activiteiten te over

Kinderen vinden elkaar gemakkelijk en vermaken zich in het zwembad, met de skelter, pingpongtafel en voetbalspel.

Tieners vinden het kanovaren, mountainbiken en pony’s verzorgen leuke activiteiten. Ze helpen graag met de verzorging van de pony’s en bij het ponyrijden, crèpes bakken, en kampvuur maken. De jeu de boules wedstrijd op maandag is een van de hoogtepunten in de week. Er is ook een tieneryogales bij voldoende belangstelling.

tref leeftijdgenootjes

Wanneer zijn er ook andere tieners?  Informeer gerust bij Mariken wanneer er leeftijdgenootjes komen.