Kamperen met eigen tent

 Op de ruime, gezellige camping

Kleinschalige Camping

Brénazet
03390 – Vernusse

Departement: Allier
Midden Frankrijk

Kamperen met eigen tent of caravan

Ruime plaatsen met uitzicht

Gezellig kamperen op onze kindvriendelijke, kleinschalige camping met eigen tent, caravan of kampeerbusje. Kies zelf uw plek in de wijde cirkel, zo heeft iedereen zoveel mogelijk uitzicht. De plaatsen zijn ongeveer 10 bij 10 en er is schaduw van bomen op de camping. Er is één ruime plaats speciaal geschikt gemaakt voor minder valide kampeerders, direct naast het volgens de geldende normen aangepast sanitair.

Op de camping is een zwemvijver voor verkoeling en er hangen hangmatten en hangstoelen in de schaduw. Uw auto staat net buiten het terrein geparkeerd, uit het zicht en toch bij de hand.

Bekijk de video van de camping. Tarieven vindt u hier.

Reserveren

Reserveren voor kamperen met eigen tent of caravan is nodig
in het hoogseizoen als u zeker wilt zijn van een plek.

Reserveren kan vanaf 6 dagen. Als u voor een kortere periode zou willen verblijven kunt u vlak van te voren vragen of er een plekje vrij is.

Wanneer u komt kamperen met eigen tent in het voor- en naseizoen is reserveren niet nodig. We horen wel graag wanneer u van plan bent te komen.

Kamperen met ingerichte tent en eigen sanitair

Liever iets huren met eigen sanitair? Kies dan voor één van onze ingerichte tenten op de camping, de vintage caravan, de pipowagen of de safaritenten en de ronde tent op het natuurterrein.

Voorzieningen

kamperen met eigen tent

Zwembad

Het zwembad met natuurlijk waterfilter is 9m bij3m en 1m40 diep. In de filterbadjes kunnen kinderen kleine waterdiertjes ontdekken.

Het zwembad is omheind en kinderen zonder zwemdiploma moeten altijd worden begeleid door hun ouders.

Speelmogelijkheden

Kleine kinderen vinden snel leeftijdgenootjes en vermaken zich in het peuterbadje, in de zandbak, op de trampoline, de wip, de schommel. Er staan kinderfietsen, stepjes en driewielers, voor ze klaar.

Grotere kinderen vinden elkaar gemakkelijk en vermaken zich in het zwembad, met de skelter, pingpongtafel en voetbalspel.

Tieners vinden het kanovaren, mountainbiken en pony’s verzorgen leuke activiteiten. Ze helpen graag met meelopen bij het ponyrijden, crèpes bakken, kampvuur maken.

De jeu de boules wedstrijd op maandag is een van de hoogtepunten in de week. Er is ook een tieneryogales bij voldoende belangstelling.

Afwasplaats

Komt u kamperen met eigen tent dan maakt u gebruik van onze gezellige afwasplaats. U vindt er toeristische informatie en het programma van de week. Verder zijn er verse eitjes te koop, zelfgemaakte jam en af en toe groenten uit eigen tuin.

Hier haalt u ook het verse brood op, 6x per week. Er staan twee koelkasten voor algemeen gebruik, een magnetron/oven en een wasmachine.

Sanitair

Komt u kamperen met eigen tent dan maakt u gebruik van het gemeenschappelijk sanitair, ondergebracht in de aanbouw van de boerderij. Het sanitair wordt dagelijks goed schoon gemaakt en ook onze gasten doen er gezamelijk alles aan om het brandschoon te houden. Er zijn twee toiletten en een urinoir, twee douches en een wastafel.

Tourisme

Kamperen met eigen tent, toeristische informatie office de tourisme néris les bains

Kamperen met eigen tent - voorzieningen op kleinschalige camping Brénazet, boerderij en afwasplaats
Kamperen met eigen tent - voorzieningen - Zwembad op kleinschalige camping Brénazet

Kamperen met eigen tent –  Ochtendgloren op Camping Brénazet

Kamperen met eigen tent

Activiteiten

Wij proberen uw verblijf tot een geweldige belevenis te maken. U kunt met uw hele gezin op kano excursie met Ron en de kinderen kunnen ponyrijden.

We organiseren iedere week een pizza avond en een jeu de boules avond met pannenkoeken en buffet. Mariken geeft Hatha Yoga en kinder yoga. Het is ook mogelijk een massage te boeken. De masseur komt naar Brénazet.

Arrangementen

Laat u lekker verwennen en kies uit onze arrangementen: een volledig door ons georganiseerde avonturenweek in mei, in het voor en naseizoen een 4-daagse yoga retraite, in de zomervakantie het familie yoga arrangement. Aan u de keus! 

De doe vakantie’s zijn afgestemd op gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Ervaar de super gezellige sfeer op Brénazet en de bijzondere omgeving.  

Ruimte voor uw kinderen

op onze kindvriendelijke camping

overzichtelijke camping

Kinderen hebben alle ruimte op onze kindvriendelijke camping waar de tenten net als in een indianendorp in een weidse kring staan.

U kunt goed uw kleine kinderen in het oog kan houden terwijl zij heerlijk hun gangetje kunnen gaan. Ze vinden snel leeftijdgenootjes en vermaken zich in het peuterbadje, in de zandbak, op de trampoline, de wip, de schommel. Er staan kinderfietsen, stepjes en driewielers, voor ze klaar.

activiteiten te over

Grotere kinderen vinden elkaar gemakkelijk en vermaken zich in het zwembad, met de skelter, pingpongtafel, en het voetbalspel. Of lekker hangen in de hangmatten en hangstoelen. Er is een grote trampoline (ca 3bij 2m). Tieners vinden het kanovaren, mountainbiken en pony’s verzorgen leuke activiteiten. Ze helpen graag met het ponyrijden, pannenkoeken bakken en kampvuur maken. De jeu de boules wedstrijd op maandag is een van de hoogtepunten in de week. Er is ook een tieneryogales bij voldoende belangstelling.

 

tref leeftijdgenootjes

Wanneer zijn er ook andere jongeren? Er zijn tieners die graag terugkomen naar Brénazet!  Informeer gerust bij Mariken wanneer er leeftijdgenootjes komen.

 

Ingerichte tenten

Wat onze gasten zeggen

Brilliant leuke camping!

“Briljant leuke camping! Klein, gezellig en bijzonder actief. Het contact met Ron en Mariken is persoonlijk, ze denken mee wanneer dat nodig is en leveren een prima service!

 

De omgeving is prachtig. Vooral ‘les Gorges de la Bouble’ was adembenemend mooi en werd door onze twaalfjarige medereiziger ‘het paradijs’ genoemd.

We hebben absoluut genoten.”

Anouk de Vlieg – Bronsema

Gastvrij en behulpzame eigenaren

Gastvrije en behulpzame ned.eigenaars Ron en Mariken, het was top! Op 21 september 2018 kwamen we aan, het was nog prachtig weer.

 

De gezamenlijke maaltijden met de andere gasten en Ron en Mariken waren heerlijk en heel gezellig, echt een aanrader!De ongedwongen sfeer, de dagelijkse yoga door Mariken, de rust, de stilte, het weidse uitzicht, de beesten en de omgeving gaven ons het perfecte vakantie gevoel.

Groet Aad en Joke

Enthousiaste eigenaren

Vrij toevallig belandden wij in juli 2018 op camping Brenazet. Er was een heel persoonlijke ontvangst door de enthousiaste eigenaren. Wij mochten zelf een plekje kiezen voor onze tent. Er zijn ook ingerichte tenten en andere accomodaties te huur. Alles in een harmonieuze balans. Met een prachtig uitzicht rondom.

 

Er is het nodige beestenspul aanwezig waarvan een deel los loopt. Er is een mooi aanbod aan activiteiten en je kunt aanschuiven voor door Marike en Ron bereidde maaltijden, alles mag maar niets moet. En alles met een aanstekelijk enthousiasme.

 

De kano-tocht die Ron organiseerde over de Allier was een hoogtepunt. Daarbij twee visarenden en een beverrat gespot. De eigenaren verstaan de kunst om met kinderen om te gaan. Dat doen zij op een natuurlijke en persoonlijke manier. Opmerkelijk vonden wij het feit dat kinderen hier nog leuk met elkaar spelen. Kortom: een kleinschalige camping waar het ongedwongen prettig verblijven is.

Lia en Harry