De vakantiehuizen zijn landelijk gelegen. Brénazet is een authentieke Franse boerderij in de Allier. De boerderij is fraai gelegen op een heuvel. U heeft een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap van weilanden en bossen. Brénazet ligt aan het eind van een landweggetje; er is geen doorgaand verkeer en het is er stil.

Kies uit onze vakantiehuizen

Gîte, blokhut of pipowagen

 

Drie ruime vakantiehuizen zijn gebouwd in de voormalige boerderij, rond een binnentuin: de cour.  Aan de rand van de camping, onder een oude eik staat de Blokhut. Verder achterin op de camping, op een mooi plekje voorbij de zwemvijver staat de romantische Pipowagen. Alle vakantiehuizen hebben veel privacy en privé sanitair.

Gîte Bellevue

Lichte woonkamer met open keuken. Een badkamer, een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Ruim terras op het westen.

 • tot 5 personen.
 • prachtig uitzicht.
 • ruim terras op het westen.

Four à Pain

Brénazet, vakantiehous Four à pain, terras

Ruime woonkeuken en badkamer. Zeer ruime slaapkamer met twee bedden en twee bedden op de vide. De tweede slaapkamer heeft twee eenpersoonsbedden. Terras voor de gîte.

 • tot 7 personen.
 • heel koel in de zomer.
 • gezellig terras op de cour.

La Source

Woonkamer met open keuken en toegang tot twee terrassen. Een badkamer, een slaapkamer met twee kingsize bedden en een slaapkamer met stapelbed voor drie.

 • tot 5 personen.
 • toegankelijk voor minder validen.
 • twee terrassen.

Blokhut naast de eik

Een knusse blokhut met woonkeuken en een slaapgedeelte. Een  2 persoons bed in een “vide”. Beneden 2 bedden en een hoogslaper voor een derde kind. Privé sanitair met droogtoilet is in apart gebouwtje. Overdekt terras.

 • tot 5 personen
 • privésanitair
 • overdekt terras

Pipowagen

Een romantische woonwagen met een tweepersoonsbed en twee éénpersoons bedden. Ruim terras met camping meubilair op een vlondertje. Het privé sanitair met droogtoilet is in apart gebouwtje.

 • tot 4 personen
 • privésanitair
 • verhoogd terras

Of het caravannetje?

Een hippe caravan uit de jaren zeventig op de kleine camping van Brénazet. Geheel ingericht met een 2 persoonsbed. Een extra tent ernaast voor 2 kinderen. Privé sanitair met droogtoilet en douche in apart gebouwtje. Overdekt terras.

 • tot 4 personen
 • privésanitair
 • overdekt terras

Overige voorzieningen

Camping en vakantiehuizen

Moestuin

Er zijn meerdere moestuinen op Brénazet. Een grote moestuin en een aardappelveld nabij de vakantiehuizen en bij het entree een tweede moestuin. U bent van harte welkom om eens rustig te bekijken wat er groeit en bloeit in de moestuinen.

Weide en bos

Rondom Brénazet liggen weilanden waar het vee van de buren loopt. Direct achter Brénazet is een dennenbos waar u kunt wandelen. Op Brénazet liggen wandelkaarten klaar voor mooie wandelingen in de directe omgeving of iets verder weg.

Zwembad

Alle vakantiehuizen hebben toegang tot de zwemvijver van Brénazet. De zwemvijver, met natuurlijk waterfilter is 9m bij3m en 1m40 diep. In de filterbadjes kunnen kinderen kleine waterdiertjes ontdekken.
Het zwembad is omheind en kinderen zonder zwemdiploma moeten altijd worden begeleid door hun ouders. Een kaart met leuke zwemplekken in de omgeving ligt voor u klaar.

Speelmogelijkheden

Voor de kleintjes: een peuterbadje, zandbak, trampoline,  wip en schommel, hangmatten en hangstoelen. Er staan kinderfietsen, stepjes en driewielers, voor ze klaar. Activiteiten geschikt voor kleine kinderen vanaf 3 jaar: ponyrijden, kanovaren, patat bakken met Ron, jeu de boules avond met pannekoeken en vanaf 4 jaar kinderyoga.

Grotere kinderen: het zwembad, de skelter, offroad skateboards, pingpongtafel en voetbalspel, hangmatten en hangstoelen. Activiteiten: kanovaren, mountainbiken, jeu de boules wedstrijd, ponyrijden en pony’s verzorgen. Meelopen bij het ponyrijden, crèpes bakken en kampvuur maken.  Kinderyoga en er is ook een speciale tieneryogales bij voldoende belangstelling. Zie ook de pagina kinderactiviteiten.

Activiteiten

Arrangementen

Wij proberen uw verblijf tot een geweldige belevenis te maken. U kunt met uw hele gezin op kano excursie met Ron en de kinderen kunnen ponyrijden. We organiseren iedere week een jeu de boules avond met buffet en pannenkoeken en een pizza avond, onze pizza's worden zeer gewaardeerd. Mariken geeft Hatha Yoga en kinder yoga. Het is ook mogelijk een massage te boeken. De masseur komt naar Brénazet.

Laat u lekker verwennen en kies uit onze arrangementen: in mei de volledig door ons verzorgde avonturenweek, in het voor en naseizoen een 4-daagse yoga retraite, in de zomervakantie het yoga familie arrangement. Aan u de keus. De doe vakanties zijn afgestemd op gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar. Ervaar de super gezellige sfeer op Brénazet en de bijzondere omgeving.

Overal ruimte voor uw kinderen

Op de camping en bij de vakantiehuizen

overzicht en ruimte

Kinderen hebben alle ruimte op Brénazet. Het terrein is overzichtelijk en omheind.

U kunt goed uw kleine kinderen in het oog kan houden terwijl zij heerlijk hun gangetje kunnen gaan. Ze vinden snel leeftijdgenootjes en vermaken zich in het peuterbadje, in de zandbak, op de trampoline, de wip, de schommel. Er staan kinderfietsen, stepjes en driewielers, voor ze klaar.

activiteiten te over

Kinderen vinden elkaar gemakkelijk en vermaken zich in het zwembad, met de skelter, pingpongtafel en voetbalspel. Of relaxen in de hangmatten en hangstoelen. Heel populair bij de kinderen is de grote, ovale trampoline ca 2 bij 3m.

Tieners vinden het kanovaren, mountainbiken en pony’s verzorgen leuke activiteiten. Ze helpen graag met meelopen bij het ponyrijden, crêpes bakken, kampvuur maken. De jeu de boules wedstrijd op maandag is een van de hoogtepunten in de week. Er is ook een tieneryogales bij voldoende belangstelling.

tref leeftijdsgenootjes

Wanneer zijn er ook andere jongeren? Er zijn tieners die graag terugkomen naar Brénazet!  Informeer gerust bij Mariken wanneer er leeftijdgenootjes komen.

 

Zomers uitzicht op onze vakantiehuizen

Bellevue, Four à Pain en La Source