Kruidenweek

Meivakantie 22 tot en met 29 April 2023

Hoeveel weet je eigenlijk van alles wat er om je heen groeit en bloeit? Waar kan je kruiden voor gebruiken om je gezondheid te versterken en wat kan je er allemaal van maken? Saskia van den Ingh, gepassioneerde kruidenvrouw en natuurvoedingsdeskundige gaat je deze week laten zien hoe je natuurlijke cosmetische, geneeskrachtige en huishoudelijke producten maakt met kruiden zoals dagcrème en smeerwortelzalf, lotions, huidolie, en kruiden tincturen. Ook maken we kruidenazijn en verrukkelijke pesto van daslook, die we zelf gaan plukken in het bos.

De cursus is bedoeld voor alle gezinsleden die zin hebben om mee te doen. Ook kinderen zijn welkom als ze gemotiveerd zijn om mee te doen maar ze mogen natuurlijk ook avonturen beleven met Ron of gewoon fijn spelen.  De cursus is iedere ochtend van zondag tot en met woensdag, op donderdagavond en op vrijdagmiddag bereiden we een maaltijd voor met wilde planten en kruiden en gaan we koken op vuur. Je gaat naar huis met een tas vol mooie natuurlijke producten en recepten om thuis aan de slag te gaan.

KOSTEN

 

De kruidencursus, de kinderactiviteiten in de ochtend met Ron, koken op vuur en alle ingrediënten voor de produkten die je zelf gaat maken is €260 per gezin (exclusief verblijfkosten).

 

EXTRA BIJ TE BOEKEN

 

  • Pizza avond op zaterdag
  • Kanovaren op donderdag
  • Ponyrijden
kruidenweek voor alle gezinsleden
keuidenweek, zelf cosmetica maken
kruidenweek resultaten
kruidenweek voor alle gezinsleden

Gîtes en Vakantiehuizen

Wat onze gasten zeggen

“De avonturenweek in de meivakantie op Brenazet is een aanrader. Mariken geeft elke dag een prima yogales terwijl de kinderen op avontuur gaan met Ron. Ook bij minder weer verzint hij leuke activiteiten. De gites liggen heerlijk rustig op een heuvel met prachtig uitzicht. In de omgeving is van alles te doen: fietsen, wandelen, stadjes bezoeken. Op de boerderij is vermaak in de vorm van paarden, skelters en ander speelgoed. Mariken heeft een enorme moestuin en vertelt desgewenst graag over haar pure stijl van koken. De gites zijn prima verzorgd. Ron en Mariken hebben van Brenazet een plek naar hun hart gemaakt en doen er alles aan om hun gasten daarvan te laten genieten”.

 

Rita Zeelenberg

“Op Brenazet kom je tot rust zonder er iets voor te hoeven doen. Of je wil of niet, je gaat vanzelf ontspannen door de schoonheid van de omgeving, door de warme gastvrijheid van de eigenaars, door de zorg waarmee alles wordt gedaan – van de inrichting van de gites tot de heerlijke vegetarische driegangenmaaltijden…
De avonturenweek duurde 7 dagen, maar voor ons gevoel waren we een maand weggeweest. Helemaal opgeladen en geïnspireerd kwamen we weer thuis. Mijn oudste zoon Chadim (12) had de tijd van zijn leven met al zijn leeftijdgenootjes met wie hij samen voetbalde, in het bos het vlaggenspel deed en ’s avonds samen dineerde. Ik genoot van de dagelijkse yogalessen en vond het erg leuk om mijn kennis over dromen te delen in een dromenworkshop. Het blijft een bijzondere ervaring wanneer mensen de rijkdom van hun eigen dromen ontdekken.
Het samenzijn met de andere gasten was aan de ene kant zonder verplichtingen en aan de andere kant heel persoonlijk en vertrouwd: een perfecte balans van ontmoeting en tot jezelf komen. En dat alles ging helemaal vanzelf”.

 

Anna Myrthe Korteweg