Kruidenweek

Meivakantie 27 tot en met 4 mei 2024

Volgeboekt

 

Hoeveel weet je eigenlijk van alles wat er om je heen groeit en bloeit? Waar kan je kruiden voor gebruiken om je gezondheid te versterken en wat kan je er allemaal van maken? Saskia van den Ingh en Danielle Hunneman gepassioneerde kruidenvrouwen en natuurvoedingsdeskundigen, gaan je deze week laten zien hoe je natuurlijke cosmetische, geneeskrachtige en huishoudelijke producten maakt met kruiden zoals dagcrème en smeerwortelzalf, lotions, huidolie, en kruiden tincturen. Ook maken we kruidenazijn en verrukkelijke pesto van daslook, die we zelf gaan plukken in het bos.

De cursus is bedoeld voor alle gezinsleden die zin hebben om mee te doen. Ook kinderen zijn welkom als ze gemotiveerd zijn om mee te doen maar ze mogen natuurlijk ook avonturen beleven met Ron of gewoon fijn spelen.  De cursus is iedere ochtend van zondag tot en met woensdag, op donderdagavond en op vrijdagmiddag bereiden we een maaltijd voor met wilde planten en kruiden en gaan we koken op vuur. Je gaat naar huis met een tas vol mooie natuurlijke producten en recepten om thuis aan de slag te gaan.

KOSTEN

 

De kruidencursus, de kinderactiviteiten in de ochtend met Ron, koken op vuur en alle ingrediënten voor de producten die je zelf gaat maken is € 300 per gezin (exclusief verblijfkosten).

 

EXTRA BIJ TE BOEKEN

 

  • Pizza avond op zaterdag
  • Kanovaren op donderdag
  • Ponyrijden
kruidenweek voor alle gezinsleden
keuidenweek, zelf cosmetica maken
kruidenweek resultaten
kruidenweek voor alle gezinsleden

Gîtes en Vakantiehuizen

Wat onze gasten zeggen

In april zijn wij als gezin met 1 puber naar Brenazet gereisd om deel te nemen aan de kruidencursus. De reis vanuit Nederland is goed te doen en het laatste stuk via de binnenwegen is met prachtig uitzicht.

Toen we aankwamen werden we ontvangen door Ron en Mariken. We konden de auto parkeren bij de blokhut om onze spullen uit te laden. De blokhut is een eenvoudige maar volledig ingerichte accommodatie met de sfeer en gevoel van het buitenleven. Het was allemaal netjes en schoon en voldoende ruimte voor ons gezin.
Op de aankomst avond werd er een pizza avond georganiseerd met zelf gebakken pizza’s uit de steenoven! Wijn, salade en een toetje inclusief. Wij hebben genoten!
Elke ochtend is het een feestje om wakker te worden met de paarden die rondom de blokhut graasden, in de verte hoor je de koeien loeien en de vogels fluiten. De buitendouche is (mits het weer het toelaat) ook erg bijzonder om in te douchen s ’ochtends.

De kruidencursus was erg interessant en educatief. Puberzoon heeft ook meegedaan en heeft het erg naar zijn zin gehad.

De week is voorbij gevlogen met cursus, de omgeving ontdekken, natuur wandelingen en als kers op de taart; buiten koken op open vuur met zelfgeplukte kruiden, planten en bloemen.

Wij komen zeker terug!

 

Wendy

Als geluk een plaats was, zou dit het zijn!
Van het welkom en de vriendelijkheid van de eigenaars tot de aangeboden activiteiten, het passeren van de heerlijke recepten van Mariken of het uitzicht bij het ontwaken op het veld waar de paarden van de boerderij spelen en eten!
Eet elke ochtend verse eitjes, neem een ​​sauna in een tentje midden in de natuur en laat je kinderen in alle eenvoud en veiligheid lekker ravotten en spelen zoals ze willen!
Kortom, ik heb genoten van onze week in Brenazet! En we komen met plezier terug 😉

Katia

Ideale camping en zeker als je kinderen hebt!

De super sympathieke gastheer Ron en gastvrouw Marike verzorgen je vakantie met het organiseren van maaltijden, yoga, ponyritjes, kanotocht door een natuurgebied en nog zoveel meer.

Er heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer . Elke kampeerplek heeft voldoende plaats. De kindvriendelijke dieren: hond, katten, kippen, paard (ja: paard) lopen vrij rond.
Veel hangmatten om te luieren en een zwembad om je te verfrissen.
In de omgeving zijn er veel meertjes en rivieren om in te gaan zwemmen en interessante plekjes om te bezoeken.

Dorien