Table d’ hôtes

Camping

Brénazet
03390 – Vernusse

Departement: Allier
Frankrijk

Eten met Ron en Mariken

Het concept table d’hôtes in Frankrijk betekent zoiets als gastentafel: eten met de gastvrouw en gastheer . Op Brénazet wordt vegetarisch gekookt, de meeste groenten komen uit de moestuin en zijn met zorg gekweekt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Wat kan u verwachten? Een avondje aan tafel met  Ron en Mariken en de andere gasten staat garant voor een gezellige avond. In de zomer, na een warme zonnige dag, eten we op de cour. Daar heeft u een weids uitzicht over de bossen en weilanden met Charolais koeien, zwaluwen cirkelen boven de boerderij en langzaam zien we de lucht verkleuren en de dag overgaan in de nacht.

Wanneer het eens te fris is om buiten te eten, wordt u ontvangen in de het oorspronkelijke woongedeelte van de boerderij  van Brénazet. We noemen deze sfeervolle ruimte “de Gravenzaal” vanwege de vloer van vulkanisch gesteente. De Gravenzaal van het gemeentehuis van Haarlem, onze vorige woonplaats, heeft een gelijksoortige vloer. Het lijkt wel een zaal in een kasteel!

Nieuw dit jaar: exclusief voor de gasten op het natuurterrein (safaritenten en ronde tent): koken op vuur. €50,- per gezin (4p). Vooraf reserveren is nodig.

Wat eten wij op …?

Zaterdag

Pizza time!

Zaterdag is het Pizza time. U kunt vooraf reserveren zodat u bij aankomst lekker aan kan schuiven en gelijk kennis kunt maken met de andere gasten.

We maken kaas-, vis-, en vegetarische pizza’s. Eén voor één worden ze in stukken opgediend en ieder kan steeds een punt op zijn bord nemen. Zo kunt u ze allemaal vers en warm proeven.

Er staan grote schalen met salade uit de tuin, het dessert is sorbetijs en de kinderen krijgen een biologisch waterijsje. Wij houden ook rekening met speciale wensen, wel even van te voren aangeven (glutenvrij of koemelkvrij etc).

Prijs: voor het gehele menu, inclusief drankjes: € 20,- , kinderen tot en met 11 jaar € 10,- en voor de tieners t/m 15 jaar rekenen we € 15

 

 

Maandag

“Jeu de boules wedstrijd met soirée crêpes”

Het salade buffet is zeer royaal. De kinderen krijgen crêpes. De volwassenen kunnen een crêpe eten als dessert.

De uitleg van het jeu de boules spel begint om half 7 onder genot van een glaasje Sangria of limonade. We spelen in teams en iedere week is het weer een hele gezellige happening en kinderen winnen net zo goed de cup als volwassenen!

Vowassenen: €20,
Tieners vanaf 13 jaar: €15
Kinderen 3 t/m 12 jaar €10

 

 

 

Woensdag en vrijdag

Table d’hôtes

Table d’hôtes op woensdag (alleen buiten het hoogseizoen) en vrijdag is een unieke smaakbeleving: verse groenten, uit eigen tuin en exclusieve vegetarische gerechten, Mariken houdt van koken en dat proef je!

Het menu  bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht, en een nagerecht . Het aperitief, de wijn en andere drankjes zijn inclusief. In overleg serveren wij soms vis. Wij koken voornamelijk met producten uit de moestuin en lokale producten met zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Wij koken desgewenst glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij. Mariken hoort graag uw wensen en voorkeuren!

Prijzen:

Vowassenen: €25,
Tieners vanaf 13 jaar: €15
Kinderen 3 t/m 12 jaar €10

 

 

Donderdag

Soirée Soupe

Op donderdag maakt Mariken een overheerlijke biologische afhaalsoep zodat u zich over het eten van die dag ook geen zorgen hoeft te maken.

Prijzen:

€ 4,- per portie en € 2,- voor een halve portie

 

 

Eet smakelijk!

Weekprogramma

`s Avonds gezellig met de andere gasten buiten op de cour ontspannen eten terwijl de kinderen hun eigen kindermenu bereiden en samen opeten, leer in een avond het jeu de boules spel volgens de Franse regels spelen en ontmoet de rest van de gasten op een speelse manier.

Mariken geeft Hatha Yoga, ook voor beginners. Er zijn ook speciale kinderyogalessen en familiesessies. Een dagje met de kano’s het Reservaat van de Val d’Allier ontdekken met Ron, rustig water dus een plezier voor het hele gezin. Pony’s borstelen en knuffelen zoveel als je wil!

Wat onze gasten zeggen

De kids hebben het nog steeds over de geweldige weken vorig jaar op jullie heerlijke camping. Ook nu zoeken we weer een vergelijkbaar plekje…zeer verleidelijk om weer bij jullie langs te komen…wie weet. Wij raden het iedereen aan (en zeker ook met jonge kinderen). Lekker genieten en een dikke knuffel van ons!

 

Saskia -“papa poule”- Krijn – Suus en Door

We wilden jullie even laten weten dat we nog steeds nagenieten van onze heerlijke week bij jullie! De kinderen vertellen er nog steeds over aan opa’s en oma’s
Leuk om de flyer over de wellnessweek te lezen! Ik hoop dat het een fijne week zal gaan worden.”

Plien en Esther