Actief ontspannen

avonturenweek in de meivakantie

26 april t/m 3 mei 2025 volgeboekt  (nog geen wachtlijst)

De Avonturenweek is een actieve vakantie voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Een super gezellige sfeer op Brénazet, de natuur is op zijn mooist en het weer is precies goed om actief te ontspannen.

De eerste dagen leren we knopen, een bivak maken, lopen met kompas. We koken op vuur en leren eetbare planten in de natuur herkennen. De kinderen bakken broodjes de ouders brouwen een groentensoep met wilde planten en maken bloemenboter, pesto en salade. Tijdens de tweedaagse survivaltocht op de Allier wordt alles wat geleerd is toegepast.

Kosten voor een gezin van 4

€ 1700,-

Inclusief verblijf in een gîte, 7x ontbijt, 7x avondeten en alle activiteiten. Extra kind:  € 200,-

Selectie uit het programma

Avonturenweek

Aankomst avond

Pizzaiolo Ron maakt heerlijke ambachtelijke pizza’s voor u op echt houtvuur!

 

 

Dag 1 Koken op vuur

Dag 2 Bivak maken

Dag 2 Familie yoga

Dag 3 Oriëntatietocht

Dag 4 Ponyrijden

Dag 4 Mountainbiken

Activiteiten Brénazet, kanovaren op de Allier

Dag 5 en 6 kanotocht

Activiteiten Brénazet, kanovaren op de Allier

Dag 5 en 6 kanotocht en picknick

Activiteiten Brénazet, kanovaren op de Allier

Dag 5 en 6 kanotocht

Dag 5 en 6 kanotocht

Dag 5 en 6 survival

Laatste avond: in de tobbe!

Vertrek

Tot ziens allemaal! We hopen dat jullie hebben genoten van de avonturenweek. Tot de volgende keer!

Dit is slechts een korte samenvatting van wat deze avonturenweek inhoudt. Er gebeurt natuurlijk nog veel meer maar niks hoeft en alles mag dus genoeg tijd om uit te rusten en de kinderen vermaken zich!

Erop uit met de kinderen? Tips

 

 

 

Gezamenlijk eten

Het ontbijtbuffet staat iedere ochtend gereed en u kunt brood bestellen voor de lunch. ‘s Avonds wordt er uitgebreid voor u gekookt, gezond en lekker.

Gîtes en Vakantiehuizen

Wat onze gasten zeggen

“De avonturenweek in de meivakantie op Brenazet is een aanrader. Mariken geeft elke dag een prima yogales terwijl de kinderen op avontuur gaan met Ron. Ook bij minder weer verzint hij leuke activiteiten. De gites liggen heerlijk rustig op een heuvel met prachtig uitzicht. In de omgeving is van alles te doen: fietsen, wandelen, stadjes bezoeken. Op de boerderij is vermaak in de vorm van paarden, skelters en ander speelgoed. Mariken heeft een enorme moestuin en vertelt desgewenst graag over haar pure stijl van koken. De gites zijn prima verzorgd. Ron en Mariken hebben van Brenazet een plek naar hun hart gemaakt en doen er alles aan om hun gasten daarvan te laten genieten”.

 

Rita Zeelenberg

“Op Brenazet kom je tot rust zonder er iets voor te hoeven doen. Of je wil of niet, je gaat vanzelf ontspannen door de schoonheid van de omgeving, door de warme gastvrijheid van de eigenaars, door de zorg waarmee alles wordt gedaan – van de inrichting van de gites tot de heerlijke vegetarische driegangenmaaltijden…
De avonturenweek duurde 7 dagen, maar voor ons gevoel waren we een maand weggeweest. Helemaal opgeladen en geïnspireerd kwamen we weer thuis. Mijn oudste zoon Chadim (12) had de tijd van zijn leven met al zijn leeftijdgenootjes met wie hij samen voetbalde, in het bos het vlaggenspel deed en ’s avonds samen dineerde. Ik genoot van de dagelijkse yogalessen en vond het erg leuk om mijn kennis over dromen te delen in een dromenworkshop. Het blijft een bijzondere ervaring wanneer mensen de rijkdom van hun eigen dromen ontdekken.
Het samenzijn met de andere gasten was aan de ene kant zonder verplichtingen en aan de andere kant heel persoonlijk en vertrouwd: een perfecte balans van ontmoeting en tot jezelf komen. En dat alles ging helemaal vanzelf”.

 

Anna Myrthe Korteweg