Speciale activiteiten voor peuters

Tussen 20 juni en 13 juli 2024 organiseren wij, op het natuurterrein van Brénazet, voor gezinnen met kinderen tot en met 4 jaar een vakantie met activiteiten aangepast aan de belevingswereld van de peuters.

U kunt boeken vanaf 4 dagen of langer. De activiteiten worden georganiseerd van maandag tot en met vrijdag.

Programma

Het programma zit boordevol leuke activiteiten zoals ballen gooien, pannenkoeken eten, bellenblazen, pony’s aaien, kanovaren en kinderyoga.

Maandag

De eerste avond zijn er voor de kinderen vanaf 17h30 heerlijke pannenkoeken en een buffet met quiche en salades voor de ouders. Voor de kinderen spelletjes zoals ballen gooien en bellen blazen.

de lekkerste pannenkoeken maakt...
Kinderparadijs, jongetjes met veulen, Brénazet, Allier, Auvergne

Dinsdag

Op dinsdag pony’s aaien en verzorgen. Misschien willen de kindjes voor het eerst op een pony zitten (of liggen). Wanneer je de pony’s goed hebt leren kennen, gaan we met ze wandelen. Als bonus mag je ze eten geven.

 

 

Woensdag

Een half uur yoga met de peuters.  Een speelse vorm van Kinderyoga over de dieren van Brenazet met liedjes en wat meer beweging. Samen met papa en/of mama een beetje acro yoga doen en als het mooi weer is doen we het buiten.

 

Yoga op Brénazet
Avontuurlijke activiteiten - kanovaren op de Allier

Donderdag

Een dagje natuurbeleving met Ron op het water. Een gegidste kanotocht op de rivier de Allier, een rustige rivier. Zwemvesten, instructie en een picknick zijn inbegrepen.

 

Vrijdag

Knutselen met natuurlijke materialen. De kinderen gaan met een mandje op pad om allerlei dingetjes in de natuur te verzamelen waarmee we vervolgens mooie dingen gaan maken. Een mandala op de grond, afdrukken maken in klei, schilderen met de materialen. 

 

activiteiten voor kinderen, schilderen met Ron

4 dagen

Peuterweken op het natuurterrein

Kosten voor 4 dagen

Kosten voor 4 nachten verblijf in de safaritenten of ronde tent inclusief de activiteiten €475. Extra nacht €80 indien beschikbaar.

Verblijf

U heeft de keuze uit de Ronde tent of de comfortabele Safaritenten. Elke unit bestaat uit twee tenten. Om de Safaritenten staan veel bomen voor schaduw en u kunt er makkelijk uw hangmat aan hangen.

Back-to-basic, terug naar de natuur maar wel met een zekere mate van comfort!

Bekijk de safaritenten

NIEUW dit jaar

Een eigen vuurschaal voor een lekker vuurtje of bbq bij de tent. Voor de peuters is er een pierenbadje bij de tent en een klein speelplekje op het natuurterrein met zandbak en glijbaan.

Gîtes en Vakantiehuizen

Wat onze gasten zeggen

“Een week om nooit te vergeten! Met 3 kinderen in de meivakantie naar de Yoga Wellness week bij Ron en Mariken. Elke dag 2 uur yoga (Patricia, bedankt!) en ’s avonds aanschuiven aan tafel om te genieten van de meest heerlijke vegetarische gerechten. De kinderen (7 en 5) hebben genoten van de dieren, de avontuurlijke omgeving en het natuurzwembad. Ron en Mariken zijn een fantastische gastheer en gastvrouw. We hebben ons zeer welkom en gezien gevoeld. De camping is eenvoudig en prachtig gelegen. Je komt echt tot rust ”.

 

Charlotte

“Op Brenazet kom je tot rust zonder er iets voor te hoeven doen. Of je wil of niet, je gaat vanzelf ontspannen door de schoonheid van de omgeving, door de warme gastvrijheid van de eigenaars, door de zorg waarmee alles wordt gedaan – van de inrichting van de gites tot de heerlijke vegetarische driegangenmaaltijden… Ik genoot van de dagelijkse yogalessen en vond het erg leuk om mijn kennis over dromen te delen in een dromenworkshop. Het blijft een bijzondere ervaring wanneer mensen de rijkdom van hun eigen dromen ontdekken.
Het samenzijn met de andere gasten was aan de ene kant zonder verplichtingen en aan de andere kant heel persoonlijk en vertrouwd: een perfecte balans van ontmoeting en tot jezelf komen. En dat alles ging helemaal vanzelf”.

 

Anna Myrthe Korteweg