Waarom komen kinderen graag naar Brénazet?

activiteiten voor en met kinderen

Eindeloos spelen

Brenazet is een paradijsje voor kinderen. De hoeve ligt aan het eind van een landweggetje en er is dus geen doorgaand verkeer. Op de overzichtelijke camping wordt het middenveld vrij gelaten, zo hebben de kinderen alle ruimte voor allerlei spelletjes. De kinderen vinden hier gemakkelijk leeftijdgenootjes en de sfeer is gemoedelijk. Er wordt eindeloos gespeeld en we zien weinig elektronisch speelgoed. Er komen kinderen van alle leeftijden naar Brenazet en dat draagt bij aan de goede sfeer. Er zijn activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Klik op sportief voor de verschillende activiteiten die wij op Brenazet organiseren.

Lekker de ruimte

Kinderen van alle leeftijden kunnen hier lekker hun gang  gaan. Ze hebben de ruimte en worden geprikkeld tot sport en spel. Er wordt uitdagend speelgoed aangeboden zoals een skelter en twee skatebordjes met stuur om van de helling af te rijden. Er worden activiteiten georganiseerd die stimuleren tot participeren en contact maken met andere kinderen en volwassenen. Het jeu de boules spel is een spel van kinderen en volwassenen waarbij de kinderen vaak verrassend goed ballen gooien!

Erop uit met de kinderen

Kleintjes

Ouders kunnen zich ontspannen in een hangmat of hangstoel of op een van de zonnebedden terwijl de kleintjes zich nabij vermaken met een zand- en een waterbak. Er zijn driewielers, stepjes en fietsjes te leen en ook de trampoline en de wip vinden ze leuk. Ze genieten van een rondje op een pony, dieren aaien en kippen voeren.

Grote kinderen

De grotere kinderen kunnen het zwembad, de pingpongtafel, trampoline en het tafelvoetbalspel waarderen. Er komen veel pony liefhebbers en zij vinden het heerlijk om uren met de pony’s door te brengen. De tieners vinden het ook leuk om gezellig samen te chillen in de open schuur waar de pingpongtafel staat. Of lekker een boekje te lezen in een van de vele hangmatten. 

Uitstapjes met kinderen

Leuke kinderactiviteiten :

Zwemmeertjes in de omgeving, lijst ligt klaar (12 km)
Zwembaden in Commentry (25 km) Néris les Bains (35 km) Vichy en Montluçon
Velorail (fietsen op de spoorlijn) in Lapeyrousse (12 km)
Bomenklimpark in La Bosse (15 km)
Mineralenmuseum Wolframines  (15 km)
Dino museum in Gannat (25 km)
Popmuziekmuseum in Montluçon (40 km)
Kostuum museum in Moulins (45 km)
Illustratie museum in Moulins
Treintje en warme waterbronnen in Vichy (50 km)
Dierenpark en attractiepark Le Pal (ca 70 km)
Vulcania in de Puy de Dome (ca 90 km)
meer tips voor dagtochtjes: kastelen, dorpjes, markten en festivals.

Diashow kinderen

`s Avonds gezellig met de andere gasten buiten op de cour heerlijk eten, leer in een avond het jeu de boules spel volgens de Franse regels spelen en leer de rest van de gasten op een speelse manier kennen.

Marieke geeft Hatha Yoga, open voor iedereen, ook beginners. Er zijn ook speciale kinderyogalessen en familiesessies. Een dagje in een kano de rivier op met Ron, rustig water dus een plezier voor het hele gezin!  En dan zijn er nog de pony’s!

Wat onze gasten zeggen

De kids hebben het nog steeds over de geweldige weken vorig jaar op jullie heerlijke camping. Ook nu zoeken we weer een vergelijkbaar plekje…zeer verleidelijk om weer bij jullie langs te komen…wie weet. Wij raden het iedereen aan (en zeker ook met jonge kinderen). Lekker genieten en een dikke knuffel van ons!

 

Saskia -“papa poule”- Krijn – Suus en Door

We wilden jullie even laten weten dat we nog steeds nagenieten van onze heerlijke week bij jullie! De kinderen vertellen er nog steeds over aan opa’s en oma’s
Leuk om de flyer over de wellnessweek te lezen! Ik hoop dat het een fijne week zal gaan worden.”

Plien en Esther