Cursus yoga en verbeelding

Beleef een creatief avontuur waarin yoga en verhalen worden gecombineerd!

Hoe vertel je een mooi verhaal? Op Brénazet, in een fijne, rustige omgeving begeleidt Elisabeth Troestler, verhalenverteller bij de Cie le 7ième Tiroir en kinderboekenschrijfster ons op het pad van verbeelding en creatief schrijven. Elisabeth spreekt Frans en Engels, de oefeningen kunnen in ieders moedertaal worden gedaan.

De datum voor deze week is nog niet bekend. U kunt ons mailen voor meer informatie.

Programma yoga en verbeelding

programma van 6 dagen: zondag/maandag/dinsdag/woensdag/donderdag/vrijdag

‘s Morgens

In de ochtend om 7.30 uur een half uur meditatie. Hatha Yoga en Iyengar Yoga met Nikola Kis (Naturopaat en Yoga therapeut) van 9.00 uur tot 10.15 uur.
Van 10.45 tot 12.15 neemt Elisabeth Troestler ons door middel van speelse oefeningen mee in de verbeelding. De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen, zowel solo als collectief, mondeling en schriftelijk.

De kinderen

‘s Morgens, wanneer de volwassenen bezig zijn, is Ron met de kinderen om ze mee te nemen op avontuur op Brénazet. Op de laatste dag worden de kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan de Yoga en de verhalen workshop om illustraties te maken.

 

‘s Middags

In de middag bent u vrij om de prachtige streek van de Bourbonnais te bezoeken of om te ontspannen in de mooie omgeving van Brénazet. Donderdag is de hele dag vrij om mee te gaan met de natuurbeleving kanotocht of een ander uitstapje naar keuze te maken.

 

Voor de laatste avond maakt iedereen een gerecht klaar, rond het kampvuur vertellen we elkaar onze verhalen, onze schrijfsels, onze creaties. Op zaterdag sluiten we af met een kopje koffie voor iedereen weer in de auto stapt.

KOSTEN

   Per volwassene €350

Inbegrepen in deze prijs (1p):

 •  1x gezellige maaltijd bij aankomst
 • 5x meditatie
 • 5x yoga
 • 5x verhalen cursus
 • 1x verhalen vertel avond bij het kampvuur
 • Kinderactiviteiten in de ochtend
  Verblijven op Brenazet

  Verblijf in een gîte, blokhut, pipowagen, caravan of tentie beschikbaarheid en tarieven op deze site. Je kunt ook in je eigen tent of caravan op camping verblijven.

EXTRA BIJ TE BOEKEN

 • Kanovaren op donderdag (volwassene €30 kinderen €25)
 • Pony activiteit €10
Yoga en verbeelding
Elisabeth Troestler, creatief schrijven
Elisabeht Troestler, creatief schrijven
Elisabeht Troestler, creatief schrijven

Gîtes en Vakantiehuizen

Wat onze gasten zeggen

“De avonturenweek in de meivakantie op Brenazet is een aanrader. Mariken geeft elke dag een prima yogales terwijl de kinderen op avontuur gaan met Ron. Ook bij minder weer verzint hij leuke activiteiten. De gites liggen heerlijk rustig op een heuvel met prachtig uitzicht. In de omgeving is van alles te doen: fietsen, wandelen, stadjes bezoeken. Op de boerderij is vermaak in de vorm van paarden, skelters en ander speelgoed. Mariken heeft een enorme moestuin en vertelt desgewenst graag over haar pure stijl van koken. De gites zijn prima verzorgd. Ron en Mariken hebben van Brenazet een plek naar hun hart gemaakt en doen er alles aan om hun gasten daarvan te laten genieten”.

 

Rita Zeelenberg

“Op Brenazet kom je tot rust zonder er iets voor te hoeven doen. Of je wil of niet, je gaat vanzelf ontspannen door de schoonheid van de omgeving, door de warme gastvrijheid van de eigenaars, door de zorg waarmee alles wordt gedaan – van de inrichting van de gites tot de heerlijke vegetarische driegangenmaaltijden…
De avonturenweek duurde 7 dagen, maar voor ons gevoel waren we een maand weggeweest. Helemaal opgeladen en geïnspireerd kwamen we weer thuis. Mijn oudste zoon Chadim (12) had de tijd van zijn leven met al zijn leeftijdgenootjes met wie hij samen voetbalde, in het bos het vlaggenspel deed en ’s avonds samen dineerde. Ik genoot van de dagelijkse yogalessen en vond het erg leuk om mijn kennis over dromen te delen in een dromenworkshop. Het blijft een bijzondere ervaring wanneer mensen de rijkdom van hun eigen dromen ontdekken.
Het samenzijn met de andere gasten was aan de ene kant zonder verplichtingen en aan de andere kant heel persoonlijk en vertrouwd: een perfecte balans van ontmoeting en tot jezelf komen. En dat alles ging helemaal vanzelf”.

 

Anna Myrthe Korteweg