Camping

Brénazet
03390 – Vernusse

Departement: Allier
Frankrijk

Vegetarisch eten met Ron en Mariken

Het concept table d’hôtes in Frankrijk betekent zoiets als gastentafel: eten met de gastvrouw en gastheer . Wij horen het vaak: in Frankrijk is het niet gemakkelijk om vegetarich eten  te bestellen. Op Brénazet kunt u vegetarisch eten, de meeste groenten komen uit de moestuin en zijn met zorg gekweekt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Wat kan u verwachten? Een avondje aan tafel met  Ron en Mariken en de andere gasten staat garant voor een gezellige avond. In de zomer, na een warme zonnige dag, eten we op de cour. Daar heeft u een weids uitzicht over de bossen en weilanden met Charolais koeien, zwaluwen cirkelen boven de boerderij en langzaam zien we de lucht verkleuren en de dag overgaan in de nacht.

Wanneer het eens te fris is om buiten te eten, wordt u ontvangen in de het oorspronkelijke woongedeelte van de boerderij  van Brénazet. We noemen deze sfeervolle ruimte “de Gravenzaal” vanwege de vloer van vulkanisch gesteente. De Gravenzaal van het gemeentehuis van Haarlem, onze vorige woonplaats, heeft een gelijksoortige vloer. Het lijkt wel een zaal in een kasteel!

Exclusief voor de gasten op het natuurterrein (safaritenten en ronde tent) de activiteit koken op vuur. €50,- per gezin (4p). Vooraf reserveren is nodig.

Wat eten wij op …?

Zaterdag

Pizza time!

Zaterdag is het Pizza time. U kunt vooraf reserveren zodat u bij aankomst lekker aan kan schuiven en gelijk kennis kunt maken met de andere gasten. Vegetarisch eten met vis voor de niet vegetariërs.

We maken kaas-, vis-, en vegetarische pizza’s. Eén voor één worden ze in stukken opgediend en ieder kan steeds een punt op zijn bord nemen. Zo kunt u ze allemaal vers en warm proeven.

Er staan grote schalen met salade uit de tuin, het dessert is sorbetijs en de kinderen krijgen een biologisch waterijsje. Wij houden ook rekening met speciale wensen, wel even van te voren aangeven (glutenvrij of koemelkvrij etc).

Prijs: voor het gehele menu, inclusief drankjes: € 25 , kinderen tot en met 12 jaar € 12,50 en voor de tieners t/m 16 jaar rekenen we € 15

 

 

Maandag

Petanque, Jeu de boules wedstrijd

Het salade buffet is zeer royaal. Wij maken uitsluitend vegetarisch eten voor deze avond. De kinderen krijgen crêpes. De volwassenen kunnen een crêpe eten als dessert.

De uitleg van het jeu de boules spel begint om half 7 onder genot van een glaasje Sangria of limonade. We spelen in teams en iedere week is het weer een hele gezellige happening en kinderen winnen net zo goed de cup als volwassenen!

Volwassenen: € 25
Tieners vanaf 13 jaar: €15
Kinderen 4 t/m 12 jaar €12,50

 

 

 

Woensdag en vrijdag

Table d’hôtes

 

Vrijdag indiaas buffet, Nikola heeft de leiding in de keuken en hij weet hoe lekker vegetarisch Indiaas moet smaken!

Buiten het hoogseizoen een 3 gangen menu op woensdag en vrijdag. Een unieke smaakbeleving: verse groenten, uit eigen tuin en exclusieve vegetarische gerechten, Mariken houdt van koken en dat proef je!

Het menu  bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht, en een nagerecht. Het aperitief, de wijn en andere drankjes zijn inclusief.  Wij koken voornamelijk met producten uit de moestuin en lokale producten met zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Wij koken desgewenst glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij. Mariken hoort graag uw wensen en voorkeuren!

Prijzen:

Volwassenen: €25,
Tieners vanaf 13 jaar: €15
Kinderen 4 t/m 12 jaar €12,50

 

Wil je weten waar in Frankrijk je Vegan en Vegetarisch kan eten? Een review schrijven voor het vegetarisch eten op  Brénazet? Kijk op Happy Cow

Donderdag

Soirée Soupe

Op donderdag maakt Mariken een overheerlijke biologische afhaalsoep zodat u zich over het eten van die dag ook geen zorgen hoeft te maken.

Prijzen:

€ 5,- per portie en € 2,50 voor een halve portie

 

Het weekprogramma geeft een duidelijk overzicht van de activiteiten op Brénazet.

 

 

 

 

Eet smakelijk!

Vegetarisch eten

Weekprogramma

`s Avonds gezellig met de andere gasten buiten op de cour ontspannen eten terwijl de kinderen hun eigen kindermenu bereiden en samen opeten, leer in een avond het jeu de boules spel volgens de Franse regels spelen en ontmoet de rest van de gasten op een speelse manier.

Mariken geeft Hatha Yoga, ook voor beginners. Er zijn ook speciale kinderyogalessen en familiesessies. Een dagje met de kano’s het Reservaat van de Val d’Allier ontdekken met Ron, rustig water dus een plezier voor het hele gezin. Pony’s borstelen en knuffelen zoveel als je wil!

Wat onze gasten zeggen

De kids hebben het nog steeds over de geweldige weken vorig jaar op jullie heerlijke camping. Ook nu zoeken we weer een vergelijkbaar plekje…zeer verleidelijk om weer bij jullie langs te komen…wie weet. Wij raden het iedereen aan (en zeker ook met jonge kinderen). Lekker genieten en een dikke knuffel van ons!

 

Saskia -“papa poule”- Krijn – Suus en Door

We wilden jullie even laten weten dat we nog steeds nagenieten van onze heerlijke week bij jullie! De kinderen vertellen er nog steeds over aan opa’s en oma’s
Leuk om de flyer over de wellnessweek te lezen! Ik hoop dat het een fijne week zal gaan worden.”

Plien en Esther