Actief ontspannen

Wandelen

Vanuit Brénazet kunt u heerlijk wandelen, de wandelkaarten liggen voor u klaar. Om meer van de omgeving te zien is het wel nodig om een paar kilometer met de auto te rijden waarvandaan uw wandeling begint.

Speurtocht

Een natuurbeleving speurtocht voor het hele gezin, een sportieve activiteit die u geheel zelf kan ondernemen en waarin de zintuigen centraal staan. De wandeling krijgt een geheel andere dimensie en de kinderen willen ineens wel graag mee wandelen! Vertrek vanaf Brénazet, een korte en een lange versie.

De speurtocht is gratis.

Pony's, ponyrijden en helpen met verzorging

 

Actieve kinderen willen wat doen op vakantie. Mariken maakt graag gebruik van deze goede hulpen! Kinderen vanaf ongeveer 11 jaar met ervaring mogen zelfstandig maar altijd onder begeleiding én de verantwoordelijkheid van een van hun ouders de pony’s verzorgen, knuffelen en met ze wandelen. Helpen met de verzorging betekent ook stal uitmesten, poep scheppen in de wei, hooi geven en zadels poetsen.

Op Brénazet gaat het vooral om het contact met de paarden. Sensorieel en relationeel. Natuurlijk is het ook heerlijk om je te laten dragen door een pony. Die mogelijk bieden we ook aan de kinderen. Op maandag kunnen de kinderen ponyrijden. We berijden de pony’s bitloos. Graag onder begeleiding van één van de ouders. Mariken heeft een opleiding gedaan tot paardencoach en er is dus vanzelfsprekend veel respect voor paard en kind.

De Mindfulness Bosrit

Een stilte wandeling met de pony’s, de kinderen op de pony’s.

Er wordt begonnen met de pony’s poetsen en opzadelen. Mariken vertelt het een en ander over een respectvolle omgang met de pony’s, hoe denkt een paard, hoe communiceert een paard hoe krijg ik de leiding over een paard?  De kinderen mogen eerst zelf met hun pony lopen over de cour. Ook ouders krijgen instructie en dan vertrekken we naar het bos voor hun fijne wandeling in stilte waarvan iedereen optimaal kan profiteren. Totale duur ongeveer 1 uur.

Dit zijn onze pony’s waar op gereden kan worden :
Deva (Welsh 2013, 1m10),
Hindi (Welsh 2017, 1m30)
Sonja (Welsh 2013 1m30)
Rizar (Arabier 2000, 1m47)

De kosten zijn €15 per kind.

Met paard en wagen Vernusse verkennen

Elke dinsdag is er de mogelijkheid om een tocht met paard en wagen te maken om wat meer van de directe omgeving te zien. Het rijtuig wordt getrokken door twee machtige trekpaarden en het tochtje duurt ongeveer een uur. 

Paardrijden op Haflingers voor de grotere kinderen en volwassenen

Bij La Faye, in Vernusse ongeveer 3 km van Brénazet is de mogelijkheid om Haflingers te huren voor een buitenrit. Beginners kunnen rijles krijgen. Er zijn 7 Haflingers, er wordt les gegeven in het Nederlands in een grote bak volgens natural horse man methode.

Natuurbeleving kanotocht op de Allier

Dit mag je niet missen! Dagje op de Allier varen met Canadese kano’s of kayak,  inclusief zwemvesten en instructie van Ron. Minimum aantal personen 4. Tijdig reserveren is aanbevolen. In het hoogseizoen wordt eventueel ook op dinsdag gevaren.
€ 30,- per volwassene, € 25,- per kind van 3 t/m 16 jaar, inclusief een uitgebreide picknick .

Yoga en kinderyoga

Yoga voor alle niveau’s drie keer per week op Brénazet. Kinderyoga één keer per week. Kijk op de yogapagina voor meer informatie.

Massage

Masseur Arno van Haren komt op maandag vanaf half 10 naar Brénazet, u kunt zelf uw massage reserveren op deze kalender of informeer vrijblijvend:

Arno van Haren  

Tel/SMS/Signal: +31 6 24530279 

Of stuur een mailtje  

Tarieven:

1 uur: €60
1:30uur: €90

Fietsen

Actieve fietsers kunnen hier hun hart ophalen! Fietsen kunt u ook huren in Louroux de Bouble, ze verhuren er ook Elektrische mountainbikes.

TIP: Een leuke tocht en niet al te zwaar is naar het zwemmeer van Lapeyrouse (12 km) waar ook een terrasje is voor een versnapering. Meer tips op Brénazet!

Parcours in de bomen

Accro-Sioule biedt een mooi park met een parcours hoog in de bomen. Uitdagend, spannend en plezier gegarandeerd!

Wat onze gasten zeggen

De kids hebben het nog steeds over de geweldige weken vorig jaar op jullie heerlijke camping. Ook nu zoeken we weer een vergelijkbaar plekje…zeer verleidelijk om weer bij jullie langs te komen…wie weet. Wij raden het iedereen aan (en zeker ook met jonge kinderen). Lekker genieten en een dikke knuffel van ons!

 

Saskia -“papa poule”- Krijn – Suus en Door

Ron en Mariken zijn aardige en fijne camping eigenaars. Mooie omgeving, een hele leuke camping voor gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd. Onze zoon van 13 had geen leeftijdsgenootjes, maar kon het gelukkig vinden met wat oudere jongens en Ron betrok hem bij de activiteiten die er werden georganiseerd. Het eten was heerlijk! Ons dochtertje genoot van het ponyritje. En wij genoten van de gezelligheid, de rust en de mooie natuur.

Wij raden Brenazet zeker aan bij vrienden en familie!!

Maarten en Judith

Onze zomer in 2018

Zon, water, lekker eten en plezier

Kanotocht met Ron

Laat jezelf gaanop de Allier

Pizza avonden

heerlijke ambachtelijk gemaakte pizza’s uit eigen houtoven

Mariken's vegetarische schotels

Smakelijk en gezond met een exotische touch