Actief ontspannen

Wandelen

Vanuit Brénazet kunt u heerlijk wandelen, de wandelkaarten liggen voor u klaar. Om meer van de omgeving te zien is het wel nodig om een paar kilometer met de auto te rijden waarvandaan uw wandeling begint.

Speurtocht

Een natuurbeleving speurtocht voor het hele gezin, een sportieve activiteit die u geheel zelf kan ondernemen en waarin de zintuigen centraal staan. De wandeling krijgt een geheel andere dimensie en de kinderen willen ineens wel graag mee wandelen! Vertrek vanaf Brénazet, een korte en een lange versie.

De speurtocht is gratis.

Ponyrijden, helpen met verzorging

 

Actieve kinderen willen wat doen op vakantie. Mariken maakt graag gebruik van deze goede hulpen! Kinderen vanaf ongeveer 11 jaar met ervaring mogen zelfstandig maar altijd onder begeleiding én de verantwoordelijkheid van een van hun ouders de pony’s verzorgen, knuffelen en met ze wandelen. Helpen met de verzorging betekent ook stal uitmesten, poep scheppen in de wei, hooi geven en zadels poetsen. Wandelen met de pony’s, knuffelen en verzorgen kan bijna elke dag!

Op maandag kunnen de kinderen ponyrijden in de bak, achter de blokhut. We berijden de pony’s bitloos.

Op dinsdag en woensdag in de namiddag kunnen de kinderen een kleine bosrit maken onder begeleiding van ouders, ervaren ruiters en Mariken

We hebben een paard (arabier) en 6 welsh pony’s. Volg marikenatbrenazet op Ista of Brénazet op Facebook voor recente foto’s van de pony’s het hele jaar door!

 

Bosrit

Een wandeling van ongeveer een half uur onder begeleiding in het bos achter de hoeve.

Er wordt begonnen met de pony’s poetsen en opzadelen.

Dit zijn onze pony’s waar op gereden kan worden :
Deva (Welsh 2013, 1m10),
Holly (Welsh 2017, 1m15)
Hindi (Welsh 2017, 1m25)
Barbara (kleine Shetlander 2007, 90 cm)
Rizar (Arabier 2000, 1m47)

De kosten zijn € 12,50 per kind.

Paardrijden op Haflingers

Bij La Faye, in Vernusse ongeveer 3 km van Brénazet is de mogelijkheid om Haflingers te huren voor een buitenrit. Beginners kunnen rijles krijgen. Er zijn 7 Haflingers, er wordt les gegeven in het Nederlands in een grote bak volgens natural horse man methode.

Natuurbeleving kanotocht op de Allier

Dit mag je niet missen! Dagje op de Allier varen met Canadese kano’s of kayak,  inclusief zwemvesten en instructie van Ron. Minimum aantal personen 4. Tijdig reserveren is aanbevolen. In het hoogseizoen wordt eventueel ook op dinsdag gevaren.
€ 30,- per volwassene, € 25,- per kind van 3 t/m 16 jaar, inclusief een uitgebreide picknick .

Yoga en kinderyoga

Yoga voor alle niveau’s drie keer per week op Brénazet. Kinderyoga één keer per week. Kijk op de yogapagina voor meer informatie.

Massage

Masseur Arno van Haren komt op maandagochtend en vrijdagmiddag naar Brénazet, u kunt zelf uw massage reserveren op deze kalender of informeer vrijblijvend:
Arno van Haren
Tel/sms : +33 781 48 78 46

Whats app: +31 624530279

Tarieven:

1 uur: €50
1:30uur: €70

Fietsen

Actieve fietsers kunnen hier hun hart ophalen! Fietsen kunt u ook ter plaatse huren: 8 Mountainbikes in verschillende maten, ook kinderzitjes te huur. Mountainbikes € 15 per dag, €7,50 voor een halve dag. Elektrische mountainbikes te huur in Louroux de Bouble.

TIP: Een leuke tocht en niet al te zwaar is naar het zwemmeer van Lapeyrouse (12 km) waar ook een terrasje is voor een versnapering. Verder is het een leuk uitje om ’s morgens om 11 uur naar Louroux de Bouble te fietsen en daar rond 12 uur aan te schuiven voor de lunch in restaurant Le Gourmand. Vervolgens weer via een andere route terug naar Brénazet.Meer tips op Brénazet!

Parcours in de bomen

Accro-Sioule biedt een mooi park met een parcours hoog in de bomen. Uitdagend, spannend en plezier gegarandeerd!

Wat onze gasten zeggen

De kids hebben het nog steeds over de geweldige weken vorig jaar op jullie heerlijke camping. Ook nu zoeken we weer een vergelijkbaar plekje…zeer verleidelijk om weer bij jullie langs te komen…wie weet. Wij raden het iedereen aan (en zeker ook met jonge kinderen). Lekker genieten en een dikke knuffel van ons!

 

Saskia -“papa poule”- Krijn – Suus en Door

Ron en Mariken zijn aardige en fijne camping eigenaars. Mooie omgeving, een hele leuke camping voor gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd. Onze zoon van 13 had geen leeftijdsgenootjes, maar kon het gelukkig vinden met wat oudere jongens en Ron betrok hem bij de activiteiten die er werden georganiseerd. Het eten was heerlijk! Ons dochtertje genoot van het ponyritje. En wij genoten van de gezelligheid, de rust en de mooie natuur.

Wij raden Brenazet zeker aan bij vrienden en familie!!

Maarten en Judith

Onze zomer in 2018

Zon, water, lekker eten en plezier

Kanotocht met Ron

Laat jezelf gaanop de Allier

Pizza avonden

heerlijke ambachtelijk gemaakte pizza’s uit eigen houtoven

Mariken's vegetarische schotels

Smakelijk en gezond met een exotische touch