Iedere dag leuke activiteiten

Weekprogramma van Brénazet

‘s Avonds gezellig met de andere gasten buiten op de cour eten, de kinderen bakken zelf hun eigen frietjes. Tijdens een potje petanque, het jeu de boules spel volgens de Franse regels de andere gasten leren kennen.

Ervaar Hatha Yoga buiten in de natuur. Kinderyogalessen en gezinsyoga om eens een moment intensief met je kind te genieten van het samen spelen, ontdekken en bewegen. Op excursie met Ron in een kano, rustig water dus een plezier voor het hele gezin. De pony’s om naar te kijken, te aaien, te verzorgen, om een wandeling mee te maken en om op te rijden. Het weekprogramma voorziet elke dag avontuurlijke activiteiten op Brénazet.

Wij houden rekening met dieetwensen, graag tijdig doorgeven.

Weekprogramma

(raadpleeg het programma op de afwasplaats van de camping voor eventuele wijzigingen))

Zaterdag Pizzatime

Het weekprogramma begint met Pizza!! Pizzaiolo Ron maakt heerlijke ambachtelijke pizza’s voor u op echt houtvuur, en dat proef je! Smakelijk belegd in onze keuken met verse produkten en heerlijke franse kaas.

Speciale prijs: € 25,- per persoon, inclusief salade, wijn en een dessert, kinderen 4 tot 12 jaar € 12,50  Tieners t/m 16 jaar € 15,-

 

 

Zondag Yoga en Brocante

Wordt wakker op zondagmorgen en begin de dag met een diep ontspannende yoga les met Yin elementen buiten onder de eik of in de knusse yogazaal. € 12,50 pp

Zondag is dé dag dat de Fransen leuke activiteiten organiseren in de omringende dorpen. De Brocante is een happening die u niet mag missen tijdens uw vakantie op Brénazet. Op de afwasplaats van de camping  vindt u iedere week een aantal tips van brocantes en festivals in de buurt.

 

 

Maandag Ponyrijden, Massage en  Pétanque met diner

De kinderen mogen de pony’s borstelen en ondertussen legt Mariken van alles uit over de natuurlijke omgang met deze welshpony´s en vervolgens gaan de kinderen (eventueel samen met de ouders) zelf een pony aan de hand leiden. Ze mogen om de beurt rijden op de pony´s op de cour van Brenazet. De kinderen helpen elkaar en leren leiding geven aan de pony´s. Deze leerzame, maar vooral ontspannende activiteit onder leiding van Mariken die de opleiding tot paarden coach heeft gedaan, neemt 1,5 tot 2 uur in beslag en iedereen komt ruimschoots aan de beurt.

€ 12,50 per kind. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Masseur Arno komt op maandag vanaf 10 uur naar Brénazet Reserveer zelf uw massage. Info: Arno van Haren Tel/sms: (0033)-(0)7 81 48 78 46

 

Pétanque, Buffet en Crêpes

Deze avond is een hele gezellige happening in het weekprogramma die u niet mag missen: samen jeu de boulen, lekker eten van de produkten uit de groententuin en zo leert u op een speelse manier alle gasten kennen.

Volwassenen: € 25 inclusief drankjes en smakelijke  salades van groenten en kruiden uit eigen tuin, quiche, stokbrood, tapenades, alles vers gemaakt in de keuken van Brenazet.

Kinderen t/m 12 jaar: € 12,50 kleintjes t/m 3 jaar doen gratis mee

Tiener t/m 16 jaar: € 15,-

 

 

 

Dinsdag Hatha Yoga, een tocht met paard en wagen en ponyrit in het bos

‘s Morgens Hatha Yoga

Prijs: € 12,50

 

NIEUW dit jaar: met de paardenkar Vernusse ontdekken!  Maximaal 8 personen kunnen mee in het rijtuig getrokken door 2 trekpaarden

Dinsdag en woensdag aan het eind van de middag: mindfull ponyrit door het bos, onder begeleiding van Mariken en één van de ouders.

Prijs: € 15 per kind.

 

 

Woensdag Kinderyoga en ponyrit in het bos

‘s Morgens Kinderyoga of Ouder-kind Yoga.

Prijs: € 8,50 per kind en per volwassene.

Woensdagmiddag mindfull ponyrit door het bos.

Prijs: € 15,- per kind

 

 

In het hoogseizoen maakt Nikola op woensdag avond Bretonse, hartige, pannekoeken van boekweitmeel met de meest heerlijke vulling naar keuze. Samen eten of mee nemen naar de tent.

 

 

 

Donderdag Kanovaren en Soirée soupe

Dagje op de Allier varen met Canadese kano’s of kayak,  inclusief zwemvesten en instructie van Ron. Minimum aantal personen 4. Tijdig reserveren is aanbevolen. In het hoogseizoen wordt eventueel ook op dinsdag gevaren.
€ 30,- per volwassene, € 25,- per kind van 3 t/m 16 jaar, inclusief een uitgebreide picknick .

Op donderdag maakt Mariken een overheerlijke biologische afhaalsoep zodat u zich over het eten van die dag ook geen zorgen hoeft te maken.
€ 5,- per portie en € 2,50 voor een halve portie

 

 

Vrijdag Yoga, Indiaas buffet en kinderen patat!

i’s Morgens Hatha Yoga met Mariken of Nikola, € 12,50 pp

Vanaf 19.00 Indiaas buffet. Prijs: € 25,- inclusief het aperitief en wijn aan tafel. Tieners die mee-eten met de volwassenen betalen € 15,- Kleintjes tot en met 2 jaar gratis.

Het kindermenu € 12,50

De kinderen eten vers geoogste patatjes! Voor patat heb je aardappels nodig, die moeten eerst gerooid worden, afgewogen, gesneden, gewassen en gebakken. U kunt uw kind(eren) inschrijven voor deze activiteit mits u zelf ook mee eet.

Op vrijdagavond is het winkeltje open, er zijn sieraden en kleding uit India te koop ook kunt u van ons prachtige aardenwerk hangertjes, olielampjes, em drinkflesjes en emoto (ook met em) kopjes kopen van Dorje:  https://dorjepottery.nl

 

 

Wat onze gasten zeggen

De kids hebben het nog steeds over de geweldige weken vorig jaar op jullie heerlijke camping. Ook nu zoeken we weer een vergelijkbaar plekje…zeer verleidelijk om weer bij jullie langs te komen…wie weet. Wij raden het iedereen aan (en zeker ook met jonge kinderen). Lekker genieten en een dikke knuffel van ons!

 

Saskia -“papa poule”- Krijn – Suus en Door

Vrij toevallig belandden wij in juli 2018 op camping Brenazet. Er was een heel persoonlijke ontvangst door de enthousiaste eigenaren. Wij mochten zelf een plekje kiezen voor onze tent. Er zijn ook ingerichte tenten en andere accomodaties te huur. Alles in een harmonieuze balans. Met een prachtig uitzicht rondom. Er is het nodige beestenspul aanwezig waarvan een deel los loopt. Er is een mooi aanbod aan activiteiten en je kunt aanschuiven voor door Marike en Ron bereidde maaltijden, alles mag maar niets moet. En alles met een aanstekelijk enthousiasme. De kano-tocht die Ron organiseerde over de Allier was een hoogtepunt. Daarbij twee visarenden en een beverrat gespot. De eigenaren verstaan de kunst om met kinderen om te gaan. Dat doen zij op een natuurlijke en persoonlijke manier. Opmerkelijk vonden wij het feit dat kinderen hier nog leuk met elkaar spelen. Kortom: een kleinschalige camping waar het ongedwongen prettig verblijven is.

Lia en Harry Zirkzee